Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ένας ασθενής βγήκε από τη ΜΕΘ κι ένας πήρε εξιτήριο

Καλά και κακά νέα για το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επεφύλασσε σήμερα η ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Από τη μία, όπως γράψαμε και νωρίτερα, είχαμε το θάνατο ενός 71χρονου από την Ξάνθη,  ο οποίος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ. Από την άλλη, ένας ασθενής που ήταν διασωληνωμένος βγήκε από τη ΜΕΘ και ένας άλλος πήρε εξιτήριο.

Συνολικά, στους 38 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην χώρας μας. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 95 και συνολικά ανέρχονται στα 1.156, τα περισσότερα στην Αττική. Από τους νεκρούς οι 29 είναι άνδρες.

Συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία.  Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους ή ανθρώπους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας., σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών σημειώνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνδρες, με ιατρικό ιστορικό. Πέντε, ωστόσο, εξήλθαν των ΜΕΘ. «Ο μέσος χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΘ είναι αρκετά παρατεταμένος. Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο