Νεκρό ένα κοριτσάκι μετά από πυρκαγιά στην Κομοτηνή

Τραγωδία τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.  Στην ευρύτερη περιοχή του Αλάν Κογιού, μετά από πυρκαγιά σε πρόχειρη κατασκευή σπιτιού, έχασε τη ζωή του ένα μικρό κορίτσι.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «νεκρό παιδί εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πρόχειρη κατασκευή στην πόλη της Κομοτηνής. Επιχειρούν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χρόνου», το νεαρό παιδί που έχασε τη ζωή του, ήταν περί των 6-7 ετών, κοριτσάκι.

Στο σπίτι βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του και έξι ακόμη αδέρφια, που πρόλαβαν να βγουν από το παράπηγμα χωρίς να τραυματιστούν, ενώ η μητέρα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα έξω από το παράπηγμα. Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκαν, για ακόμη  μία φορά, οι τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι της τραγωδίας.

Η γειτονιά στην Οδό Τέρμα Αδριανουπόλεως κατοικείται από Ρομά, στην πλειοψηφία τους άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι κατοικούν σε αυθαίρετες κατασκευές από ευτελή υλικά (λαμαρίνες, χαρτόκουτα, ξύλα), όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Συνήθως, πολυμελής οικογένειες που αναγκάζονται να ζουν σε ένα και δύο «δωμάτια». Την περίοδο του χειμώνα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κρύο χρησιμοποιώντας μικρές  ξυλόσομπες ή μαγκάλια και καίγοντας ξύλα που συνήθως συγκεντρώνουν οι ίδιοι.

Θύματα της ενεργειακής φτώχειας

Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και το κορίτσι από την Κομοτηνή, έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μέρες εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας που συνεχίζει να πλήττει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Μία 63χρονη γυναίκα που ζούσε μόνη της σε ένα μικρό σπίτι χωρίς θέρμανση στην Κέρκυρα έχασε την Τετάρτη τη ζωή της από την επίδραση του ψύχους. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε από γείτονες που την αναζήτησαν ενώ ο ιατροδικαστής Κέρκυρας ανέφερε πως «ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε από κρυοπληξία».

Επίσης, την Παρασκευή, ένας άνδρας και μία γυναίκα, υπήκοοι Πακιστάν, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις και εντοπίστηκαν νεκροί από τα παιδιά τους στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού επί της οδού Βίκτωρος Ουγκό στο Μεταξουργείο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος ενδέχεται να οφείλεται σε διαρροή γκαζιού από θερμαντικό σώμα, το οποίο είχε ανάψει το ζευγάρι για να ζεσταθεί η οικογένεια.

Στο σημείο εκτός από την πυροσβεστική, έφτασαν άνδρες της αστυνομίας και ψυχολόγος για να δει τα ανήλικα, ηλικίας 11 και 17, όπως και τον αδελφό τους, ο οποίος φέρεται να ειδοποίησε για το θάνατο τον γονιών του.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο