Νέα κινητοποίηση προαναγγέλλουν πολίτες και οι φορείς στο Φυλάκιο

Αντιδρούν στην επέκταση των δομών μεταναστών/προσφύγων, όπου από χθες, συνεχίζονται οι εργασίες

Με νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας θα “απαντήσουν” αύριο (18/01), στις 2 το μεσημέρι, στο Φυλάκιο, οι πολίτες και οι φορείς που αντιδρούν στην επέκταση των δομών μεταναστών/προσφύγων, όπου από το πρωί, σήμερα, συνεχίζονται οι εργασίες. Το κάλεσμα διακινείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την επισήμανση ότι εάν δεν υπάρξει άμεσα δυναμική αντίδραση, “μετά από λίγες ημέρες θα είναι αργά”.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες από όλο τον Έβρο ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην Κυριακάτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο Φυλάκιο, στη διάρκεια της οποίας καταγγέλθηκε ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν εν μέσω αντιδράσεων και έντασης την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε και συνελήφθη και ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, είναι παράνομες, ενώ εκφράστηκε και η άποψη ότι τα έργα που σχεδιάζεται να γίνουν θα μετατρέψουν τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις σε μία υπερδομή που θα φιλοξενεί χιλιάδες μετανάστες.

Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία, ακολούθησε πορεία προς τις δομές, στις οποίες το πλήθος έφτασε μετά από μικροεντάσεις με τα ΜΑΤ που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από την είσοδο των εγκαταστάσεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις υποχώρησαν και οι πολίτες βρέθηκαν τελικά μπροστά στις δομές, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα, στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα το πρωί, και ο ίδιος βρίσκονταν σε τηλεφωνικές επαφές προκειμένου να ενημερώσει για την εξέλιξη αυτή, ενώ εκτίμησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ

ertnews.gr

φωτογραφία Θεόδωρος Μπαρμπούδης

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο