Ναυαγοσώστες- οι “ήρωες” των παραλιών μιλούν στην “Γνώμη”

Οδεύοντας σιγά – σιγά προς το κλείσιμο (όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε) του καλοκαιριού η “Γνώμη” μίλησε με τους ναυαγοσώστες & ναυαγοσώστριες που παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης. Ορισμένοι προτίμησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ενώ άλλοι μίλησαν επώνυμα αναφορικά με τη ναυαγοσωστική περίοδο που διανύουμε και τους κανόνες ασφαλείας στην παραλία (και κατά πόσο τηρούνται).

Σύμφωνα με την κ. Γιώτα Παπαχριστοδούλου, μέλος της ΝΑΒΕ – Ναυαγοσωστική Β. Ελλάδος Κομοτηνής & ναυαγοσώστρια σε παραλία της Ν. Χηλής, ο κόσμος είναι σε γενικές γραμμές συνεργάσιμος και εφαρμόζει τυχόν εντολές & υποδείξεις των ναυαγοσωστών. Οι πιο συχνές παρατηρήσεις αφορούν την κολύμβηση σε βαθιά νερά, πέρα από τις σημαδούρες. Το ίδιο ισχύει και για τις παρατηρήσεις σε άτομα που ασχολούνται με το ψαροντούφεκο. Τη ρωτήσαμε βάσει της εμπειρίας της εάν η πλειοψηφία των λουόμενων γνωρίζει καλό κολύμπι. Μας απάντησε θετικά, ιδιαίτερα οι νεότερες γενιές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν έλειψαν δυστυχώς τα – έστω και περιορισμένα – περιστατικά πνιγμών. Σύμφωνα με την κ. Παπαχριστοδούλου επρόκειτο για άτομα ηλικιωμένα που ανασύρθηκαν νεκρά λόγω ανακοπή καρδιάς. Ο κ. Πανταζής από την άλλη, ναυαγοσώστης και ο ίδιος – που έχει πραγματοποιήσει μάλιστα επιτυχή διάσωση στο παρελθόν – δηλώνει ότι το ναυαγοσωστικό σώμα διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό & εκπαίδευση και είναι σε θέση να παρέχει πρώτες βοήθειες και ό,τι άλλο χρειαστεί στους λουόμενους. Βασική ωστόσο προϋπόθεση παραμένει να τηρούνται ευλαβικά από όλους οι βασικοί κανόνες ασφαλείας για να μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπάνιο μας χωρίς κινδύνους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του