Ν. Χαρδαλιάς: Μάσκα παντού – Νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Νέα περιοριστικά μέτρα μετά την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, ο κ. Χαρδαλιάς, έπειτα από σχετική πρόταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε ότι από αύριο 1/8 και έως τις 31 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών, πλην χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων, για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα ή παιδιά κάτω των 3 ετών.

Τόνισε δε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων.

Επίσης, αναστέλλονται έως και τις 15 Αυγούστου τα επισκεπτήρια σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και δομές ευάλωτων ατόμων, όπως δομές αστέγων, προσφύγων κλπ, καθώς και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία τόνισε ότι όπου είναι αναγκαίο θα υπάρχει ένας συνοδός ανά ασθενή στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Απαγορεύεται ακόμη η παρουσία ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.

Από Δευτέρα 3/8 και έως 9/8 τίθεται όριο 100 ατόμων σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαπτίσεις, με παράλληλη τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.

Επιπλέον, από την Κυριακή και για μία εβδομάδα απαγορεύονται ρητά οι όρθιοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ- εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την παράταση των μέτρων προστασίας των διαμένοντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ακόμη, παρατείνεται έως το τέλος Αυγούστου η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο