Μυρτσίδης: Το ταξίδι στις ράγες της Ιστορίας συνεχίζεται…

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου μας και στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από τη γέννηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως (1872 – 2022) η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα κ. Διαμαντή Μυρτσίδη «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ» .
Ένα αξιόλογο πόνημα, μοναδικό στο είδος του, μετά από επίμονη και επίπονη έρευνα του συγγραφέα παραδόθηκε στο κοινό και στην ιστορία του τόπου μας, από ένα άνθρωπο που παρά το νεαρό της ηλικίας του, χαρακτηρίζεται από τη διάθεση και το μεράκι για προσφορά στον τόπο του ποικιλοτρόπως.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ταξίαρχος Διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ» κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος , ο κ. Ιωάννης Σπανός, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας και πλήθος κόσμου.
Συντονίστρια της εκδήλωσης η κα Βέρα Μαυρίδου . Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Κιηγμάς, φιλόλογος, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως, Δημήτρης Καραμπατζιάκης, πρώην Σταθμάσχης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ν. Ορεστιάδας και φυσικά ο ίδιος ο συγγραφέας Διαμαντής Μυρτσίδης.
Χαιρετισμό απηύθυναν η κα Ζαχαρούλα Πέπη, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ορεστιάδας, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης και διοργανωτής της εκδήλωσης, ο Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο κ. Σπύρος Γαλατσίδας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Γεωπονίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο κ. Χρήστος Χατζησαββίδης, πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , διαδικτυακά ο κ. Ιάσονας Ζώρζος, από το ιστορικό Αρχείο του Ο.Σ.Ε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Χρήστος Ορμανλίδης.
Ένα βιβλίο του, ο κ. Διαμαντής Μυρτσίδης, δώρισε στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανουπόλεως και το προσέφερε στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Κιηγμά.
Στο τέλος της εκδήλωσης διατέθηκαν τα βιβλία στο κοινό, ενώ την αφιέρωσή του σ’ αυτά υπέγραψε ιδιοχείρως ο συγγραφέας. Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, εφόσον δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην παρουσίαση, θα το βρει στο βιβλιοπωλείο του κ. Μαρασλή στην κεντρική μας πλατεία .
Μυρτσίδης: Το ταξίδι στις ράγες της Ιστορίας συνεχίζεται…
Στο μήνυμά του ο συγγραφέας ανέφερε:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Αδριανούπολεως και τον Δήμο Ορεστιάδας για τη φιλοξενία τους και την εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσαν. Ειδικότερα θα ήθελα να συγχαρώ τους συνομιλητές μου, τον κ. Δημήτρη Κιηγμά (φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή, συγγραφέα και πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως) τον κ. Δημήτρη Καραμπατζιάκη (πρώην Κεντρικό Σταθμάρχη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ν. Ορεστιάδας), τη συντονίστρια της εκδήλωσης κα Βέρα Μαυρίδου (Διευθύντρια της ΟΡΤ ΤV), την κα Ζαχαρούλα Πέπη (Γενική Γραμματέα του Δήμου Ορεστιάδας), τον καθηγητή κ. Σπύρο Γαλατσίδα (Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών και Γεωπονίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), τον καθηγητή κ. Χρήστο Χατζησαββίδη (Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης), τον κ. Ιάσονα Ζώρζο (Ιστορικό Αρχείο του Ο.Σ.Ε.), τον κ. Χρήστο Ορμανλίδη (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας), τον κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο (Ταξίαρχο – Διοικητή της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ» ), τον κ. Ιωάννη Σπανό (Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Ορεστιάδας) και τον κ. Πασχάλη Μαυρίδη (Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας και Περιφέρειας).
Φυσικά θα ήθελα και τους 110 εκπαιδευτικούς, σιδηροδρομικούς, φίλους, πρώην συναδέλφους, φίλους του σιδηροδρόμους και λάτρεις της Ιστορίας και του Πολιτισμού που μου έκαναν την τιμή να παρευβρίσκονται στην εκδήλωση αυτή και να τιμήσουμε μαζί τα 150 χρόνια του Φιλεκπαιδευτικού Σύλλογου Αδριανουπόλεως και του Σιδηροδρόμου στον Έβρο.Το ταξίδι στις ράγες της Ιστορίας συνεχίζεται…”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο