Μια βράβευση και ποικίλες δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης

Τιμή στον πάτερ Απόστολο Καβαλιώτη, εθελοντή του Τομέα Υγείας και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ

Στις 12 Οκτωβρίου 2020, ο εθελοντής του Τομέα Υγείας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης πάτερ Απόστολος Καβαλιώτης, βραβεύτηκε για την 35ετή διεθνή δράση του ως εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιο Αυγερινό. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού αναγνωρίζοντας την εθελοντική πορεία του π. Απόστολου Καβαλιώτη στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Στην προσφυγική δομή στο Κλειδί Σερρών βρέθηκε νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Π.Τ. Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης και συμμετείχε στην Κινητή Μονάδα Υγείας (Κ.Ο.Υ.), από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου. Παρείχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους αιτούντες άσυλο της δομής πραγματοποίησε εκπαίδευση ατομικής υγιεινής σε μαθητές.

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία, πραγματοποιήθηκε στο Μειονοτικό Δημοτικό της Ρούσσας Διδυμοτείχου και στο Μειονοτικό Δημοτικό Διδυμοτείχου πρόγραμμα εκπαίδευσης ατομικής υγιεινής με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας.

Παράλληλα, το Π.Τ. Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη αγώνων της τοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης Ολυμπιάδας, ενώ στις 11 Οκτωβρίου 2020 παρείχε Πρώτες Βοήθειες στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση Αλεξανδρούπολης-Πανδραμαϊκού για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο