Μέχρι τη Ρωσία η είδηση για τα δύο πλοία με στρατιωτικό εξοπλισμό που έφτασαν στο λιμάνι του Έβρου

Εντείνεται η δυσφορία της Μόσχας για την ελληνική κυβέρνηση και την απόφασή της να εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας και να καταστήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βασικό κόμβο μεταφοράς Νατοϊκού εξοπλισμού σε κράτη – μέλη της βορειοατλαντικής συμμαχίας, τα οποία φέρονται να βρίσκονται στο στόχαστρο της Ρωσίας.

Εκτενές τηλεγράφημα τουTass αναφέρεται στην άφιξη του αμερικανικού γιγαντιαίου μεταγωγικού πλοίου Liberty Passion στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (20/3), όπου ξεφόρτωσε τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Πρόκειται για εξοπλισμό, ο οποίος κυρίως μεταφέρεται μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία για την ενίσχυση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Το πλοίο Liberty Passion της Liberty Global Logistics έχει εκτόπισμα άνω των 20.000 τόνων. Ένα ακόμη γιγαντιαίο μεταγωγικό, το «Liberty King», φορτωμένο με στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό του αμερικανικού στρατού, θα «δέσει» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στις 31 Μαρτίου.  Το πλοίο μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Στην άφιξη των μεταγωγικών πλοίων αναφέρθηκε και ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt κάνοντας λόγο για τη μεγάλη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Κόμβος η Αλεξανδρούπολη

Επίσης την Παρασκευή (18/3) το βρετανικό οχηματαγωγό Hartland Point με στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η άφιξη δύο μεγάλων στρατιωτικών πλοίων μεταφοράς του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Επιχείρησης Atlantic Resolve 2022 της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Όπως αναφέρει το Tass αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ελληνικών ακτών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο