Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: Μεγάλη επιχείρηση φόρτωσης 1400 τεμαχίων στρατιωτικού εξοπλισμού

Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις στρατιωτικού υλικού πραγματοποιούνται το διάστημα αυτό από το λιμάνι τη Αλεξανδρούπολης με έναν “οργασμό” επισκέψεων μεταγωγικών πλοίων από την περασμένη Κυριακή.

Φορτώσεις και εκφορτώσεις στρατιωτικού υλικού ως επι το πλεισθον οχημάτων, αρμάτων και κοντέινερ που προωθούνται σιδηροδρομικώς και οδικώς σε Νατοϊκές χώρες. Το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο ENDURANCE   μήκους 264 μέτρων «έδεσε» στο λιμάνι την Κυριακή  για 5η φορά,  ενώ την ίδια μέρα έφθασε και το ιταλικό μεταγωγικό SEVERIN   .

Σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, Κώστα Χατζημιχαήλ ολοκληρώνεται μια από τις μεγαλύτερες  επιχειρήσεις φόρτωσης στρατιωτικού υλικού. 1400 «κομμάτια» όπως χαρακτηρίζονται  φορτώνονται στο Αμερικανικό μεταγωγικό ENDURANCE το οποίο αναχωρεί αύριο για τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για υλικό που  συγκεντρώθηκε  στην Αλεξανδρούπολη από την Γερμανία, Πολωνία,  Εσθονία, λόγω της αναδίπλωσης των Αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη  το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αυτή τη χρονική στιγμή επίσης ολοκληρώνεται η εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού των Ιταλών  μέσω του SEVERIN,  υλικό που επανεκκινει από αύριο το σιδηρόδρομο με  3 δρομολόγια προς Ρουμανία.

Τις επόμενες ώρες  αναμένεται να καταπλεύσει το Αμερικανικό ARC INTERGRITY το οποίο θα εκφορτώσει  κοντέινερ και λοιπό στρατιωτικό υλικό με αφορμή την έναρξη της DEFENDER – EUROPE  2023 της μεγαλύτερης άσκησης που πραγματοποίει το ΝΑΤΟ και η οποία διεξάγεται εναλλάξ στο Βορρά και το Νότο  της Ευρώπης.

Όλα αυτά ταυτόχρονα με εκφορτώσεις ελληνικών στρατιωτικών αρμάτων και στρατιωτικού καυσίμου για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ενώ συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση τόσο η φόρτωση 18.000 τόνων Εβρίτικου σκληρού σίτου οσο  και οι εκφορτώσεις ηλιόσπορου και λιπασμάτων, κάτι που -όπως υποστηρίζει ο κ. Χατζημιχαήλ- δικαιώνει την άποψη ότι δεν επαρκούν οι υπάρχουσες προβλήτες του λιμανιού,  για την εκπλήρωση των απαιτήσεων αυτών.

Μ.Μανάκα – ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του