room-to-grow-bnner

«H δίψα για πρόβες, συναυλίες και καινούργια τραγούδια είναι άσβεστη μέσα μας»

Συνέντευξη με τον τραγουδιστή της «Λευκής Συμφωνίας» Θεόδωρου Δημητρίου, της μπάντας που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της, στον χώρο της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και επιστρέφει δυναμικά.

Του Χρήστου Τσάνταλη

Η «Λευκή Συμφωνία», η μπάντα που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της, στον χώρο της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και τον Φλεβάρη κλείνει 35 χρόνια ζωής, επιστρέφει δυναμικά στη Ξάνθη & Κομοτηνή με νέο υλικό!

Το θρυλικό συγκρότημα θα μας ταξιδέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο, σε ”κήπους μυστικούς”, εκεί που ”όλα τα χρώματα αλλάζουν” και το ”φεγγάρι αιμορραγεί”!
’Κοιτάζοντας πίσω’’ θα αφουγκραστεί μαζί μας την ‘’Ηχώ του Πόθου’’ και θα κάνει τις δικές μας ’’Φωνές στο σκοτάδι’’, να φωνάξουν με όλη τους την δύναμη, πως ‘’όλα τα πρόσωπα καίγονται’’!Σκοτεινή ροκ αισθητική, μεταπάνκ ατμόσφαιρα, μελωδικά ριφ, dark ήχος που όλοι μας αγαπήσαμε!

Στις 19 Ιανουαρίου , ένα «Λευκό Φώς» θα σε οδηγήσει στη Λέσχη Κομοτηναίων και να είσαι σίγουρος πως θα είναι το μόνο μέρος που θα θες να κρυφτείς!
Με αφορμή την παρουσία τους στην Θράκη, συνομιλήσαμε με τον Θεόδωρο Δημητρίου, την φωνή της «Λευκής Συμφωνίας» για την πορεία του συγκροτήματος, την επανεμφάνισή του αλλά και τον χώρο της ελληνικής ροκ σκηνής

Η συνέντευξη

Εύχομαι όλοι να είστε καλά……35 χρόνια ζωής κλείνετε τον Φλεβάρη…..Τι θα σας έχει μείνει από εκείνα τα πρώτα χρόνια;

H δίψα για πρόβες, συναυλίες και καινούργια τραγούδια είναι άσβεστη μέσα μας. Ταυτόχρονα η ιστορική συνέχεια του γκρουπ είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου και αισθανόμαστε την ενέργεια και το πάθος από τον κόσμο που μας δίνει την θέληση να δώσουμε ότι έχουμε μέσα μας τόσο στα live όσο και στα καινούργια τραγούδια. Η μπάντα έχει χημεία, ψυχή και ενέργεια, παρελθόν και μέλλον που για εμάς συμβαίνει τώρα.

Το 2017 ξαναβγαίνετε στην επιφάνεια μετά από 17 χρόνια σιωπής…….Πως προέκυψε αυτό το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που μείνατε στον πάγο;

Θελήσαμε να παίξουμε ξανά τα τραγούδια από τα 4 άλμπουμ μας που ακουγόντουσαν ακόμα όλα αυτά τα χρόνια από παλιούς και καινούργιους φίλους της μπάντας, που η φωτιά τους έκαιγε ακόμα μέσα τους και μέσα μας και τελικά κατάφερε να λιώσει τον πάγο που μας είχε σκεπάσει. Όλο αυτό έδωσε ζωή σε καινούργια τραγούδια, σε περισσότερες συναυλίες, στις επανεκδόσεις των προηγούμενων δίσκων.

Ξέρετε αυτό μου θύμισε λίγο την ιστορία των Pink Floyd, όταν έβγαλαν το “ The DivisionBell” το 94 και ύστερα από 20 χρόνια κυκλοφόρησαν ένα πραγματικά διαμάντι, το “EndlessRiver”…. Πιστεύετε ότι όλα αυτά τα χρόνια που ήσασταν στον πάγο, ήταν λόγω έμπνευσης;

Η έμπνευσή μας προέρχεται από τις συσσωρευμένες στιγμές ή από την δύναμη και τον αυθορμητισμό που έχει η στιγμή που συλλαμβάνεις την ιδέα και την μετουσιώνεις σε στίχο και μουσική και τελικά τραγούδι. Η συλλογή και η επιλογή των τραγουδιών που θα αποτελέσουν το σύνολο του άλμπουμ είναι και αυτή μια διαδικασία που φυλακίζει στιγμές και συναισθήματα που δημιουργούν μια ολότητα που αποτελεί μια μικρογραφία της ζωής με τα πάνω και τα κάτω της, το πέρασμα του χρόνου με την κυκλική του κίνηση ,την χαρά και τη λύπη,την απογοήτευση και την ελπίδα.

Στα τέλη του 2018 πραγματοποιήσατε την μία και μοναδική live εμφάνιση για την σεζόν στο Gagarinτης Αθήνας…..Πως πήγε;

Όλος ο κόσμος στο Gagarin τραγουδούσε μαζί μας όλα σχεδόν τα κομμάτια και είχαμε πολύ θετική και θερμή ανταπόκριση στα πέντε καινούργια τραγούδια που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά ζωντανά εκείνη τη βραδιά. Για εμάς που βρισκόμαστε στη σκηνή, κάθε συναυλία είναι μια μοναδική κάθε φορά εμπειρία ζωής που πλημμυρίζει και γεμίζει την ψυχή μας με συναισθήματα και αγάπη που προέρχονται από τον κόσμο μας και τη μουσική μας.

Στις 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσετε μία live εμφάνιση στην Κομοτηνή μαζί με τους TheAnswer? στην Λέσχη Κομοτηναίων….Πως αισθάνεστε;

Αισθανόμαστε πολύ καλά που επιστρέφουμε σε Ξάνθη και Κομοτηνή μετά από χρόνια.Η Αλεξανδρούπολη λείπει από την τριπλέτα, αλλά θα επανέλθουμε την επόμενη φορά που θα ανεβούμε. Για εμένα ειδικά η Κομοτηνή είναι κάτι το ιδιαίτερο αφού εκεί πέρασα φοιτητικά χρόνια μιας και σπούδαζα στη Νομική.

Από ότι γνωρίζω και από ότι έχω ακούσει είχατε ξαναπαίξει πριν από πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη σωστά; Αν ναι νοσταλγείς καθόλου αυτήν την live εμφάνιση; Η οποία παρεμπιπτόντως ήταν και με το ίδιο συγκρότημα ως Opening έτσι;

Χαίρομαι που θα ξαναδώ τα παιδιά από τους Answer?.Ήταν μια επεισοδιακή εμφάνιση από ότι θυμάμαι. Γενικά δεν νοσταλγώ τίποτα από αυτά που μου έχουν συμβεί μέχρι τώρα στη ζωή τη δική μου και τη ζωή της μπάντας. Όλα όμορφα ή άσχημα πέρασαν και τα καινούργια συμβαίνουν τώρα.Ούτε σκέφτομαι ιδιαίτερα τι θα συμβεί στο μέλλον άσχετα αν προσπαθώ όπως όλοι μας να το προβλέψω ή να το επηρεάσω.

Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της Κομοτηνής απο αυτήν την επικείμενη live εμφάνιση σας;

Τραγούδια που θα τραγουδήσει με όλη τη δύναμη της ψυχής του μαζί μας και καινούργια τραγούδια που θα προσπαθήσουν να πάρουν και αυτά μια θέση στη καρδιά τους και να κερδίσουν και αυτά ένα ψήγμα ή ένα μεγαλύτερο κομμάτι αθανασίας.

Από ότι διάβασα στο Δελτίο Τύπου…στο Setlist σας θα υπάρξουν και νέα κομμάτια από την επερχόμενη και συνολικά 5η αν δεν κάνω λάθος ολοκληρωμένη δουλειά…Πότε περίπου θα κυκλοφορήσει με το καλό;

Μέσα στο 2019 θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος.Χρονικά τοποθετούμε την κυκλοφορία του στον Οκτώβριο-Νοέμβριο και την παρουσίασή του με νέα μεγάλα live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και περιοδεία στην Ελλάδα και ακόμα κάποιες εμφανίσεις που θα κάνουμε στο εξωτερικό.

Ο δίσκος θα είναι κοντά στις παλιές σας ρίζες προς το NewPunk/GothicRockή θα υπάρξει κάποια έκπληξη στις σύνθεση σας;

Θα είναι πρώτα από όλα Λευκή Συμφωνία και όπως όλοι οι δίσκοι μας μέχρι τώρα θα διαφέρει από τους προηγούμενους έχοντας τη δική του προσωπικότητα,τα δικά του μουσικά μονοπάτια, τα δικά του στιχουργικά μηνύματα.

Που πραγματοποιήσατε τις ηχογραφήσεις του δίσκου;

Στο στούντιό μας προς το παρόν κάνουμε τις πρόβες και την προπαραγωγή του άλμπουμ. Στις συναυλίες μας παίζοντας τα καινούργια τραγούδια τα δοκιμάζουμε. Τους δίνουμε ζωή στη μέθεξή μας με τον κόσμο που τα ακούει για πρώτη φορά αλλά μένουν μέσα του, ζουν πια μαζί του με τον ίδιο τρόπο που συνεχίζουν να ζουν μαζί μας στις πρόβες και τις ηχογραφήσεις.

Πέρα από την Κομοτηνή θα υπάρξουν και άλλες live εμφανίση που θα πραγματοποιήσετε και αν ναι σε ποίες;

Μετά από Ξάνθη και Κομοτηνή παίζουμε στην Αθήνα στο ANCLUB όπου θα παρουσιάσουμε τις επανεκδόσεις σε βινύλιο των Μυστικών Κήπων και των Χρωμάτων σε ένα μοναδικό live-partyμε setlist από τραγούδια αποκλειστικά από τα δύο αυτά άλμπουμ συν κάποια ακυκλοφόρητα. Συνεχίζουμε τις εντατικές πρόβες για τα καινούργια μας κομμάτια και υπάρχουν κάποιες εμφανίσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μετά από 35 χρόνια….Πως βλέπετε το κοινό της Ελλάδας στον χώρο της Rock μουσικής;

Το κοινό ακολουθεί και ενισχύει τις μπάντες τόσο στις συναυλίες όσο και στη δισκογραφία και το merch. Έχει εμπειρία και κρίση. Αυτή η υποστήριξη έχει βοηθήσει τις μπάντες να έχουν μακροχρόνια πορεία και να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν.

Πέρα απ’ο την κυκλοφορία του δίσκου σας, υπάρχουν κάποια άλλα πλάνα για το μέλλον της μπάντας;

Οι επανεκδόσεις των Μυστικών Κήπων και των Χρωμάτων κυκλοφορούν στις 26/1,ημερομηνία παρουσίασής τους με ένα live-party στο ANCLUB όπου θα παίξουμε ένα σετ λίστ που θα αποτελείται από τραγούδια αποκλειστικά από αυτά τα δύο άλμπουμ μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα. Ταυτόχρονα είμαστε σε διαδικασία προπαραγωγής για τον καινούργιο πέμπτο δίσκο του γκρουπ. Μέχρι την κυκλοφορία του νέου δίσκου θα υπάρξουν οι επανακυκλοφορίες σε βινύλιο του Ηχώ Του Πόθου και του τρίτου ομώνυμου Λευκή Συμφωνία άλμπουμ. Τέλος μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσει και το πρώτο Live άλμπουμ της Λευκής Συμφωνίας.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας, θα χαρώ πολύ να σας απολαύσω και από κοντά στην Κομοτηνή. Ο τελευταίος λόγος για το κλείσιμο της συνέντευξης ανήκει σε εσάς.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε Ξάνθη και Κομοτηνή για να δούμε ξανά παλιούς και νέους φίλους. Θα τα πούμε με όλους από τη σκηνή αλλά και από κοντά!

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο