Κρίσιμη η κατάσταση στο μέτωπο Δωρικού- ΒΙΠΕ- Άβαντα

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη με τη φωτιά στον δήμο Αλεξανδρούπολης, η οποία συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα σε ορισμένα σημεία.
Σύμφωνα με την τελευταία εικόνα που δίνει η Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο μέτωπο βρίσκεται βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Δωρικού-Άβαντα-Βιομηχανικής Περιοχής, ενώ μεγάλη μάχη δίνεται και στο δεύτερο μεγάλο μέτωπο, στην περιοχή του Μοναστηρακίου, όπου εχθές το βράδυ η φωτιά πέρασε και την εθνική οδό, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν σήμερα είναι 214 πυροσβέστες, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 58 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα που επιχειρούν είναι 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Η μέρα αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολή και σήμερα, καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με πολύ μεγάλη ένταση, που τοπικά μπορεί να ξεπεράσουν και τα 7 μποφόρ, ενώ σε κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται σήμερα όλη η ΑΜΘ, καθώς όλη η περιοχή βρίσκεται στα «πορτοκαλί» του χάρτη, στην κατηγορία κινδύνου 4.
Αυτονόητα, είναι σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στις δασικές περιοχές όλου του νομού Έβρου, ενώ ισχυρή είναι η σύσταση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.
ΕΡΤ Ορεστ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του