Κραυγή απόγνωσης προς τη Δικαιοσύνη από τους γονείς των θυμάτων στα Τέμπη

Δεν έχουν πάρει ούτε ένα έγγραφο στα χέρια τους από τη δικογραφία, 10 μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών

Σε απόγνωση οι γονείς, που όχι μόνο έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, αλλά δεν έχουν καταφέρει, 10 μέρες μετά, να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας, για να ασκήσουν τα δικαιώματα τους στο πλαίσιο της ανάκρισης, που διενεργείται από την ανακρίτρια Λάρισας κ. Σούρλα. Ειδικότερα, δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς των οικογενειών, που έχασαν τα παιδιά και τους αγαπημένους τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών, καθώς ακόμη και η Δικαιοσύνη τους γυρίζει την πλάτη.
Δέκα μέρες μετά κι ενώ σήμερα αναμένεται η δικογραφία να αλλάξει χέρια, καθώς το πιθανότερο είναι να ανατεθεί η έρευνα σε ειδικό εφέτη ανακριτή, οικογένειες θυμάτων δεν έχουν λάβει ούτε ένα έγγραφο της υπόθεσης, που αφορά την έρευνα για το δυστύχημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους.
Μέσα στον πόνο και τον σπαραγμό τους, οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο τρένο – φέρετρο, διαπιστώνουν με απελπισία τραγικές ελλείψεις στην ανάκριση, όπως ότι, δεν έχει γίνει κατάσχεση και παράδοση στις δικαστικές αρχές όλων των εγγράφων των αρμοδίων διευθύνσεων του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.), της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, που βρίσκονται στην Αθήνα και σχετίζονται με τη συντήρηση του δικτύου, τους κανόνες ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου και το προσωπικό, καθώς και την κατάσχεση οποιουδήποτε άλλου κρίσιμου εγγράφου για τη διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας της υπόθεσης ως προς τις συνθήκες τέλεσης!

Όσα λένε οι δικηγόροι των συγγενών των θυμάτων
Οι συνήγοροι, που εκπροσωπούν γονείς παιδιών, που χάθηκαν στις σιδερένιες λάμες του τρένο, χτύπησαν και ξαναχτύπησαν την πόρτα της ανακρίτριας, ζητώντας τα έγγραφα, που δικαιούνται, για να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά έφυγαν άπρακτοι, καθώς η κ. Σούρλα επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και δεν τους τα έδωσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι οικογενειών θυμάτων, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στον Προϊστάμενο Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, που εποπτεύει την ανάκριση, ζητώντας την παρέμβαση του, για να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας.
Στο αίτημα τους επισημαίνουν «πόσο αναίτια και υπέρμετρα δυσχεραίνεται η άσκηση των δικαιωμάτων τους», καθώς, όπως αναφέρουν «παρακωλύεται η δυνατότητα τους να υποβάλλουν καίρια αιτήματα, να συμμετέχουν στις διενεργούμενες ανακριτικές πράξεις προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας».
Και καταλήγουν με μια τραγική εξοργιστική διαπίστωση: «Πρέπει δε να σημειωθεί ότι, παρότι δεν μας έχουν χορηγηθεί ακόμη αντίγραφα, τμήματα του ανακριτικού υλικού της δικογραφίας, δημοσιεύονται σε εφημερίδες και ηλεκτρονικα Μέσα ευρείας κυκλοφορίας, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητα παράνομο».
ieidiseis.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο