Κορονοϊός: Τέλος η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον “παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία”. Η ανακοίνωση έρχεται 3 χρόνια μετά την πρώτη κήρυξη του υψηλότερου επιπέδου συναγερμού.

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι, παρόλο που η φάση έκτακτης ανάγκης τελείωσε, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, σημειώνοντας τις πρόσφατες αιχμές των κρουσμάτων στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν από τον ιό κάθε εβδομάδα.

“Με ελπίδα κηρύσσω την COVID-19 λήξασα ως παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID-19 έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία”, είπε, προσθέτοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκαλέσει εκ νέου τους εμπειρογνώμονες για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, εάν ο ιός “θέσει τον κόσμο μας ξανά σε κίνδυνο”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ, έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 765 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, με την Ευρώπη να είχε συνολικά τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ η Αμερική είναι πρώτη στους θανάτους. Περίπου 1 στους 6 συνολικούς θανάτους σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του