Κορονοϊός: Στα 117 τα κρούσματα – Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχουμε 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα και ελέγχονται άλλα 15. Επομένως συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα.

Από τα νέα επιβεβαιωμένα, τα 10 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχει οριστεί η προέλευσή του. Από τα υπόλοιπα τα 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα με τα περισσότερα από την ομάδα των εκδρομέων στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα υπόλοιπα 25 είναι επαφές τους.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων.

Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε απευθύνει έκκληση για υπευθυνότητα προς όλους τους πολίτες.

Το σημαντικότερο μέτρο είναι αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης. Το πότε θα έχουμε καλή εικόνα για το τι συμβαίνει χρειάζεται με τον ιό στη χώρα μας θα το ξέρουμε σε 2-3 βδομάδες

Πρώτος νεκρός ο 66χρονος στην Πάτρα

Από το υπ. Υγείας ανακοινώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο πρώτος θάνατος από το νέο ιό στη χώρα μας. Πρόκειται για τον 66χρονο που νοσηλευόταν από τις 2 Μαρτίου στο ΠΓΝ Πατρών

«Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο