Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα – Στα 1673 το σύνολο – 9 νεκροί σε 24 ώρες – Παράταση μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου

60 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1673, ενώ οι νέοι θάνατοι ανέρχονται σε 9 αυξάνοντας τον συνολικό τραγικό απολογισμό στα 68 θύματα.

Στα 1673 έφτασαν συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 60 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα οι θάνατοι έφτασαν πλέον τους 68, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 9 θάνατοι.

Όπως είπε το 55% των κρουσμάτων αφορά άνδρες. 92 είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 66 έτη, ενώ το 71% έχει υποκείμενο νόσημα.

Στην ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της χρήσης της μάσκας από τους πολίτες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την προαιρετική κάλυψη στόματος και της μύτης οταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Επίσης υποστήριξε ότι ενδεχομένως να υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση και στην Ευρώπη για τους κλειστούς χώρους. Πάντως σημείωσε ότι με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το όφελος της μάσκας είναι μικρό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπως είπε με σχετική ΚΥΑ για τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού τα μέτρα θα παραταθούν έως τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης παράλληλα τόνισε οτι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο