efhmerida1

ΚΚΕ Έβρου: Κλιμάκωση της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς η παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη

Ανακοίνωση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ για την παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη συνοδεία πρέσβεων από Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία.
«Η χθεσινή παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη, με συνοδεία πρέσβεων από Βουλγαρία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ουκρανία, η επιθεώρηση του λιμανιού της πόλης και του έργου FSRU, όχι μόνο δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας για τον λαό της περιοχής, αλλά αποτελεί βήμα κλιμάκωσης στην εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στο μακελειό του πολέμου που διεξάγουν ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Ο λαός της περιοχής μας γνωρίζει ότι η μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, η μεταφορά τόνων πολεμικού υλικού στα πεδία των μαχών, η αποστολή ελληνικών όπλων, αρμάτων μάχης στην Ουκρανία μετατρέπει την περιοχή σε θύτη άλλων λαών και στόχο αντιποίνων αντίπαλων στρατοπέδων.
Γνωρίζει ότι η παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή μας δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια, δεν περιορίζει την τουρκική προκλητικότητα, που εντείνεται ή κατευνάζεται ανάλογα με τα ΝΑΤΟικά παζάρια που εξελίσσονται στην περιοχή για την συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Στόχος η συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟϊκό μανδύα, με λεία τον ορυκτό πλούτο από Αμερικανικούς και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και του περιβάλλοντος.
Αυτό τον στόχο υπηρετούν οι δηλώσεις ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων που λένε “βρείτε τα” και μιλάνε για “ΝΑΤΟϊκό έδαφος” κάθε φορά που δυναμώνουν οι προκλήσεις και οι απειλές. Οι αρνητικές συμφωνίες με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα, που “ψήνονται” αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα με τη γειτονική χώρα, αλλά θα οδηγήσουν σε νέους γύρους εντάσεων, αντιπαραθέσεων που θα “επιλύονται” εις βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων υπό Νατοϊκή εποπτεία.
Ο λαός γνωρίζει ότι από τα εμβληματικά έργα που γίνονται στην περιοχή, όπως το FSRU, κερδισμένοι θα βγουν οι εφοπλιστές με την μεταφορά του πανάκριβου αμερικανικού LNG, οι ντόπιοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Gastrade, που θα το εκμεταλλεύονται. Ο λαός της περιοχής θα συνεχίσει να βιώνει τη “βαρυχειμωνιά” της ενεργειακής φτώχειας, του πληθωρισμού και την πανάκριβης ενέργειας, την εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα να μετράμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα, όπως τα τελευταία στο FSRU και στην περιφερική οδό, τα σακατεμένα εργασιακά δικαιώματα και στο “βάθος”… Ανεργία.
Αυτή την πολιτική υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πολιτική μετατροπής της περιοχής σε ενεργειακό, διαμετακομιστικό, πολεμικό κόμβο και αυτή την πολιτική χρειάζεται ο λαός μας να βάλει στο στόχαστρο και στις εκλογές στις 25ης Ιούνη.
Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

ΚΚΕ Δυνατό – Δυνατός Λαός
100% Λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση
».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr