Κέντρο Αλεξανδρούπολης, εν μέσω πανδημίας … Κίνηση, ουρές, συνωστισμός

Ή ώρα είναι 11.15. Λεωφόρος Δημοκρατίας στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Κόσμος πολύς. Η κίνηση αυξημένη στους δρόμους, τα αυτοκίνητα αρκετά …. Ακόμη περισσότερος όμως, για δεύτερη ημέρα, είναι ο κόσμος, μεγάλης ηλικίας κατά κύριο λόγο, που είναι συγκεντρωμένος έξω από τις τράπεζες, σχηματίζοντας ουρές στο … «μονοπάτι» προς τα ΑΤΜ.

Γράψαμε και χθες ότι η προσμονή κατάθεσης των συντάξεων έφερε … συνωστισμό. Παρότι τα ΑΤΜ θα ναι και άλλες ώρες τις ημέρας ανοικτά και διαθέσιμα, ακόμη και τις επόμενες. Για μέτρα προστασίας των περισσότερων που αναμένουν για τα χρήματά τους, ούτε λόγος.

Ούτε μάσκες, ούτε γάντια διαπιστώσαμε, ούτε η τήρηση της απόστασης του ενός από τον άλλον.

Θυμίζουμε κάπου εδώ, ότι δεν πρόκειται για μια απλή, κανονική ημέρα που ο κόσμος αμέριμνος συνεχίζει τις καθημερινές του συνήθειες.

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, μέσα σε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι να τα τηρούμε, να προσαρμοζόμαστε στις ιδιαίτερες συνθήκες, για να μην χρειαστεί να τα βιώσουμε κατά πολύ σε βάθος χρόνου. Αλλά το κυριότερο; Για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία.

Την δική μας, των ανθρώπων μας …

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο