Καβάλα – Σαμοθράκη και Λήμνος – Σαμοθράκη στις νέες γραμμές του υπουργείου Ναυτιλίας

Στην προκήρυξη του επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Δύο από τις υπό επιδότηση γραμμές αφορούν και την περιοχή μας, με την ευχή όλων, αυτή τη φορά, να βρεθεί κάποια εταιρεία που θα ενδιαφερθεί για να αναλάβει την πραγματοποίηση των δρομολογίων.

Αναλυτικά, πρόκειται για τη γραμμή – χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων και των δύο περιοχών, που συνδέει τη Λήμνο με τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη.

Η προκήρυξη αναφέρεται σε ένα δρομολόγιο τη βδομάδα, για το χρονικό διάστημα από 10/06/2019 έως 01/09/2019, συνολικά δηλαδή για τις 12 εβδομάδες του καλοκαιριού.  Σημειώνεται πως το δρομολόγιο, πιο συγκεκριμένα, αφορά τη σύνδεση Λήμνου με Σαμοθράκη, με «υποχρέωση ελεύθερης προσέγγισης του δρομολογίου προς Αλεξανδρούπολη άνευ καταβολής μισθώματος».

Αναφορικά με τις προδιαγραφές του πλοίου, θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον  450 επιβατών, να έχει επιφάνεια για φόρτωση Ι.Χ.Ε. οχημάτων μεγαλύτερη από ή ίση με 450 τ.μ. και στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση φορτηγών οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ. Επίσης, το πλοίο θα πρέπει να έχει ολικό μήκος άνω των 75 μέτρων και να διαθέτει άνω των 20 κλινών. Όπως διευκρινίζεται, σε περίπτωση μη υποβολής προσφορών ή απόρριψής τους, θα γίνονται δεκτά πλοία που μπορούν να έχουν μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 300 επιβατών.

Η δεύτερη γραμμή που προκηρύσσεται είναι η γραμμή Καβάλα-Σαμοθράκη, με δύο δρομολόγιο την εβδομάδα, για το χρονικό διάστημα από 10/6 ως 1/9, ενώ περιλαμβάνεται και εδώ η υποχρέωση ελεύθερης προσέγγισης του δρομολογίου προς Αλεξανδρούπολη άνευ καταβολής μισθώματος. Το πλοίο που θα δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη γραμμή θα πρέπει να είναι (Ταχύπλοο)πλοίο, να έχει   μεταφορική ικανότητα 250 επιβατών, με επιφάνεια φόρτωσης 50 τμ και ολικό μήκος 40 μέτρα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις  07 Μαΐου 2019, ημέρα  Τρίτη και ώρα  10:00, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr