Καθησυχάζουν για την έκθεση του ΕΟΦ με τα εμβόλια και τις παρενέργειες

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την χθεσινή έκθεση του ΕΟΦ ανέφερε πως μόνο «δύο περιστατικά στα 4,5 εκατομμύρια, πιθανόν να συνδέονται με θάνατο» καθησυχάζοντας τους πολίτες.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα Τρίτη 25/04 στην ΕΡΤ σχολίασε μεταξύ άλλων την χθεσινή έκθεση του ΕΟΦ με τις παρενέργειες και τους θανάτους από εμβόλια του κορονοϊού.

«Προφανώς το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Το ερώτημα είναι αν το όφελος και η προστασία είναι μεγαλύτερο από τον όποιο κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε πως «είναι δύο περιστατικά που πιθανόν να συνδέονται με δυσμενή έκβαση (θάνατο) στα 4,5 εκατομμύρια. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, είχαμε δύο θανάτους και γλιτώσαμε 50.000 θανάτους άρα είναι σοφή η κίνηση του εμβολιασμού».

Όσον αφορά το εμβόλιο του κορονοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ανέφερε πως πρόκειται να γίνει ετήσιο και θα προσαρμόζεται όπως αυτό της γρίπης, καθώς όπως είπε οδεύουμε σε εμβόλιο που θα πιάνει όλους τους κορονοϊούς και θα είναι μόνιμο.

Σχετικά με αυτό το θέμα, ο κ. Βασιλακόπουλος έκλεισε χαρακτηρίζοντας καθοριστική την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης που «αναμένεται να επιταχύνει πάρα πολύ την παραγωγή των νέων εμβολίων, τόσο των ρινικών που θα εμποδίζουν τη μόλυνση, όσο και του εμβολίου που θα πιάνει όλους τους κορονοϊούς» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ντροπή να φοράμε τη μάσκα μας»

Ο κ. Βασιλακόπουλος σχόλιασε εκτός από τα παραπάνω και την έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία παρουσιάσε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθησυχάζοντας τους πολίτες πως «δεν χρειάζεται πανικός» λέγοντας μάλιστα πως επείδή «έρχεται καλοκαιρία, η συνύπαρξη με τις ιώσεις πρέπει να μας γίνει συνήθεια, χωρίς να ξεχνάμε ειδικά οι ευάλωτες ομάδες, τις καλές συνήθειες που αποκτήσαμε».

Επιλέον, τόνισε πως «δεν είναι ντροπή να φοράμε τη μάσκα μας» καθώς αυτή όπως είπε «μας προστατεύει».

Ακόμη, ανέφερε πως «θα υπάρξουν πάρα πολλές προεκλογικές εκδηλώσεις τώρα που μαζεύουν πολύ κόσμο, πολλές φορές και από πολύ κοντά. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος, ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ηλικιωμένος ή ανήκει σε ευάλωτη ομάδα να μη φοράει τη μάσκα του». πρόσθεσε.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του