Καραμανλής: Μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020 έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο της ανατολικής περιφερειακής Αλεξανδρούπολης

 Νέες διαβεβαιώσεις για την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης, που θα συνδέει το Λιμάνι της με την Εγνατία Οδό, έδωσε από τον Έβρο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Κατά την παρουσία του στον χώρο του ΟΛΑ παρουσία των Αμερικανών αξιωματούχων, παρουσίασε «τις μεγάλες προοπτικές που έχει το λιμάνι, να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίξει στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή να καταστεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η ευρύτερη περιοχή ένας οικονομικός, ενεργειακός κόμβος, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Σε ερώτηση για τα μεγάλα έργα υποδομών τόνισε ότι αναφορικά με την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού που θα συνδέει το Λιμένα Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. Δήλωσε ότι «το έργο θα προχωρήσει με το ειδικό καθεστώς των απαλλοτριώσεων, με το νόμο που υπάρχει με το 7Α, έτσι ώστε να προχωρήσουν από το υπουργικό συμβούλιο ως έργο εθνικής σημασίας».

Σε ότι αφορά τον σιδηρόδρομο αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση και το κομμάτι προς το Ορμένιο. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία που πρέπει να γίνει και είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο, για τη σιδηροδρομική σύνδεση και την ηλεκτροκίνηση, από την Αλεξανδρούπολη στο Ορμένιο. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα κινηθεί στους επόμενους 18 μήνες, είναι σε υβριδικό στάδιο αυτή η διαδικασία. Αυτό όμως που έχουμε κάνει και είναι πολύ σημαντικό είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση από το Connective Europe Facility» εξήγησε ο κ. Καραμανλής .

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο