Ιδρύεται Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη

Ευχάριστα τα νέα για τη Σαμοθράκη, καθώς η Γενική Γραμματεία Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα ίδρυσης στο ακριτικό νησί Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Με αυτό τον τρόπο παρέχεται πλέον η δυνατότητα στους κατοίκους να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και έτσι να διεκδικήσουν την μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο βουλευτής Έβρου, Χ. Δερμεντζόπουλος στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και στον Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και για την άμεση ικανοποίηση του ιδιαίτερα σημαντικού για την κοινωνία της Σαμοθράκης αιτήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε εκδήλωση ενδιαφέροντος του τοπικού Δήμου δήλωσαν συμμετοχή 34 κάτοικοι της νήσου.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνονται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (ν.2525/1997), δίνοντας έμφαση στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο