«Είδος υπό εξαφάνιση» τα δημόσια WC στην Αλεξανδρούπολη

«Λουκέτο» εδώ και λίγους μήνες στις τουαλέτες πριν το λιμάνι, τις οποίες χρησιμοποιούν, ειδικά το καλοκαίρι εκατοντάδες πολίτες

Ανενεργή εδώ και χρόνια, αλλά σταθερή στη θέση της η τουαλέτα στην Αργώ

Της Κικής Ηπειρώτου

«Είδος υπό εξαφάνιση» είναι οι δημόσιες τουαλέτες στην Αλεξανδρούπολη. Όχι, όμως, ότι δεν υπάρχουν, απλά δεν λειτουργούν, είτε εδώ και μήνες, είτε εδώ και χρόνια, σε κάποιες περιπτώσεις. Η έλλειψή τους, πάντως, έχει αρνητικές συνέπειες στην εικόνα της πόλης, αφού, καλώς ή κακώς, οι δημόσιοι χώροι υγιεινής είναι και αυτοί δείγμα πολιτισμού ενός τόπου.

Πέρα από τις εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένες και ρημαγμένες τουαλέτες μεταξύ γηπέδου Μαρακανά και πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, υπάρχει η «σταθερή αξία» της γνωστής τουαλέτας στην Αργώ, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί πολλάκις ότι θα την απομάκρυνε, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα να έχει αποτελεί μία άσχημη «κληρονομιά» για τη σημερινή διοίκηση του Δήμου που θα πρέπει να την απομακρύνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορεί η τουαλέτα να είναι κλειστή, ωστόσο κάποιοι κάνουν ακριβώς από πίσω τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα, ειδικά το καλοκαίρι, η δυσωδία να είναι αφόρητη, συνιστώντας μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία για επισκέπτες και κατοίκους.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι οι δημόσιες τουαλέτες πριν το λιμάνι. Οι συγκεκριμένοι χώροι είχαν ανακαινισθεί πριν περίπου 2 χρόνια, ωστόσο κάποιοι μιλούν για ακατάλληλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και για προβλήματα στην καθαριότητά τους. Όπως είπε στη «ΓΝΩΜΗ» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλίας Δαστερίδης, υπάρχουν κάποια ζητήματα, τα οποία θα διευθετηθούν ώστε, αν όλα πάνε καλά, να ανοίξουν και πάλι οι τουαλέτες. Από την άλλη, έχουν υπάρξει και σκέψεις για δημιουργία info kiosk στο χώρο και μεταφορά των τουαλετών σε άλλο σημείο του λιμένα.

Πάντως, όπως μεταφέρουν περίοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, θα πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα με τα συγκεκριμένα αποχωρητήρια, αφού ειδικά το καλοκαίρι χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο, ενώ υπάρχουν ήδη παράπονα για δυσάρεστες οσμές, πέριξ των σφραγισμένων τουαλετών…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο