Οι προϋποθέσεις για την υιοθεσία αδέσποτου μέσα από το πρόγραμμα της ΔΕΥΑΑ

Οσοι προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση θα δουν μειωμένους κατά 50% τους λογαριασμούς τους για 1 χρόνο.  Όλες οι λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση

Την πρόταση – εισήγηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της υιοθέτηση η ΔΕΥΑΑ και το διοικητικό της συμβούλιο, αναφορικά με την έκπτωση 50% στους λογαριασμούς νερού, για έναν χρόνο, για όσους δημότες υιοθετήσουν αδέσποτο.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να συμμετέχει και η ΔΕΥΑΑ στην συλλογική προσπάθεια που διενεργείται από το Δήμο Αλεξανδρούπολης με στόχο την ευζωία των αδέσποτων ζώων της πόλης, την καλλιέργεια της υπευθυνότητας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων και την προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Η πρόταση του κ. Ζαμπούκη, όπως ανακοινώθηκε στα Μ.Μ.Ε. είναι να παρέχεται για έναν χρόνο έκπτωση 50% στον λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Α., για τους καταναλωτές που θα επιλέξουν να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο ζώο από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης διευκρινίστηκαν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που καλό είναι να γνωρίζουν και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποιο αδέσποτο

Αρχικά διευκρινίζεται ότι η έκπτωση αφορά τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης και έπειτα, μετά την κατάθεση αίτησης από τον ανάδοχο κηδεμόνα του αδέσποτου ζώου, ο οποίος με δική του επιμέλεια θα καταθέσει στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Δ.Ε.Υ.Α.Α.συνοδευόμενη από τα εξής έγγραφα:

  1. Αντίγραφο του συμβολαίου υιοθεσίας ζώου υπογεγραμμένο από τα δύο μέρη,
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  3. Έντυπο λογαριασμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α. ώστε να ταυτοποιείται ο κωδικός που θα ενταχθεί στο ειδικό τιμολόγιο,
  4. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρο 8 Ν.1599/1986 («του νόμου 105»), στην οποία θα δηλώνεται η μόνιμη κατοικία του ωφελούμενου προσώπου, καθώς υπάρχει περίπτωση το πρόσωπο που θα υιοθετήσει το αδέσποτο ζώο να φιλοξενείται σε σπίτι φιλικών ή συγγενικών προσώπων , και ο χαρακτήρας της παροχής είναι προσωποπαγής, ωςεπιβράβευση και διευκόλυνση που προσώπου που θα φροντίζειτο αδέσποτο ζώο, ή η έδρα του σε περίπτωση που το αδέσποτο ζώο θα διαμένει σε εγκαταστάσεις επαγγελματικού χώρου.

Αποσαφηνίζεται ότι σε περίπτωση που ο ανάδοχος κηδεμόνας ζώου βρίσκεται ήδη σε μειωμένο τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Α., λόγω ένταξής του σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ) η έκπτωση δεν υπολογίζεται αθροιστικά.

Ειδικότερα, για λόγους που εξυπηρετούν την αρχή της οικονομικότητας και της χρηστής διοίκησης, καθώς δεν θα ήταν φρόνιμο και θα ήταν δυσανάλογο να δοθεί ανεξέλεγκτα η παραπάνω έκπτωση, προτείνεται η έκπτωση 50% να αφορά κατανάλωση έως 80m3 για ανάδοχους κηδεμόνες ζώων που υιοθετούν ένα στον αριθμό αδέσποτο και για ανάδοχους που υιοθετούν δύο ή περισσότερα αδέσποτα ζώα, η έκπτωση 50% να εφαρμόζεται μέχρι την κατανάλωση 120 m3. Εάν ο ανάδοχος καταναλωτής υπερβαίνει τα παραπάνω όρια η χρέωση θα γίνεται με τον κοινό τρόπο υπολογισμού.

Έχοντας υπόψη ότι στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, ανέρχεται στα 100 και το μέγιστο κόστος τιμολογίου για το τετράμηνο για 80m3 είναι 140 ευρώ επομένως το μέγιστο συνολικό «κόστος» της ΔΕΥΑΑ υπολογίζεται στα (100*140*3 = 42.000)σαράντα δύο χιλιάδες ευρώ. Το ποσό αυτό προβλέπεται να καλυφθεί από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την αντίστοιχη μείωση των εξόδων μετά από συνετή χρήση, το όφελος όμως για την ΔΕΥΑΑ και τον Δήμο γενικότερα θα είναι πολλαπλασιαστικό, και στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΥΑΑ. Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΑ για την εφαρμογή του μέτρου της έκπτωσης ήταν ομόφωνη.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του