Η Κυριακή θα είναι αφιερωμένη στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Προβολή του “Daniel ’16” για τη δομή ανηλίκων στα Κοίλα Φερών με συζήτηση με την παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και του ” Le Tableau” Γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους

Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης

Το απόγευμα της Κυριακής είναι αφιερωμένο στην Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Στο Δημοτικό Θέατρο, διοργανώνει δύο προβολές ιδιαίτερα σημαντικές με βραβευμένες ταινίες που η κάθε μία έχει τον δικό της συμβολισμό και μήνυμα.

Αρχικά, η ΚΛΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής φιλίας “Το Σπίτι της Αντουανέτας” και το Γαλλικό Ινστιτούτο προβάλλουν την Κυριακή 3/4 στις 18.00 στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων «Le Tableau» (O Πίνακας).

Η ταινία «O Πίνακας» προβλήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου(2013) και ξεχώρισε για την ιμπρεσιονιστική αισθητική του art animation, καθιστώντας την ίδια την ταινία ένα «έργο τέχνης», αλλά και για το σενάριο που αφορά στην τέχνη και στους δημιουργούς μα κυρίως στην ίδια την κοινωνία, κερδίζοντας μικρούς και μεγάλους.
Μία ταινία που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

Υπόθεση:
Ένα κάστρο, ένας κήπος με λουλούδια, ένα απειλητικό δάσος, για μυστηριώδεις λόγους, έμειναν ημιτελή από τον ζωγράφο. Σε αυτόν τον πίνακα ζουν τρία είδη χαρακτήρων: οι Toupins που είναι πλήρως βαμμένοι, οι Pafinis που στερούνται ορισμένα χρώματα και Reufs που είναι μόνο σκίτσα. Οι «ανωτέροι» Toupins διεκδικούν την εξουσία, κυνηγούν τους Pafinis από το κάστρο και προσπαθούν να υποδουλώσουν τους Reufs. Πεπεισμένοι ότι μόνο ο ζωγράφος μπορεί να αποκαταστήσει την αρμονία ολοκληρώνοντας τον πίνακα, ο Ramo,η Λόλα και ο Plume αποφασίζουν να ψάξουν για αυτόν.
Και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με τα ερωτήματα: Τι συνέβη με τον ζωγράφο; Γιατί τους έχει εγκαταλείψει; Γιατί έχει αρχίσει να καταστρέφει μερικά από τα έργα του! Θα μάθουν ποτέ το μυστικό του ζωγράφου;

Le tableau (Γαλλία, Βέλγιο, 2011 ) //
Σκην. Jean-Francois Laguionie.//
Φωνές : Jessica Monceau, Adrien Larmande, Thierry Jahn. //
Διάρκεια: 76’ //
Γλώσσα: Γαλλικά//
Υπότιτλοι: Ελληνικοί //

Προβολή του “Daniel ’16”  και συζήτηση με την παρουσία του σκηνοθέτη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης μας προσκαλεί στην προβολή του “Daniel ’16” με προσκεκλημένο τον σκηνοθέτη της ταινίας, Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο. Ο Daniel, ένας Γερμανός έφηβος, στέλνεται στην Ελλάδα, σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, σ’ ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, βιώνει πρωτόγνωρα συναισθήματα και καλείται να δώσει λύση σε δύσκολα διλήμματα… Η τελική του απόφαση θα ξαφνιάσει τους πάντες.

Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση γνωριμίας με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, ενώ για τη λειτουργία και το έργο της δομής αγωγής ανηλίκων “Κοινωνία για τα παιδιά” στα Κοίλα Έβρου θα μιλήσει ο Δημήτριος Καλαϊτζίδης, ψυχοθεραπευτής- επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ

Γενική Είσοδος: 3 ευρώ
Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Για την είσοδο στην προβολή απαραίτητη είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ και η χρήση μάσκας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο