«Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης περιμένει το ‘’πράσινο φως’’ για τον Φλοίσβο»

Ενόψει της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης της ΚΛΑ συνομιλήσαμε με την πρόεδρο της Σοφία Τερζούδη

Του Γιώργου Πανταζίδη

Μετά από 18μηνη αποχή από τις χειμερινές προβολές λόγω πανδημίας, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης επανήλθε στο γνώριμο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, με το σινεφίλ κοινό να ανταποκρίνεται στις ποιοτικές της προβολές. Τα χαμόγελα επέστρεψαν αφού έγιναν βήματα προς την επιστροφή στη γνώριμη κανονικότητα και πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στη θερινή περίοδο.

Αμέσως μετά το Πάσχα, η Κ.Λ.Α. είναι προσανατολισμένη στο να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τις καλοκαιρινές προβολές και εκδηλώσεις της στον αγαπημένο χώρο του «Φλοίσβου». Του θερινού σινεμά, που υπό την ευθύνη της Κινηματογραφικής Λέσχης, έχει «αγκαλιαστεί», γεμίζει ασφυκτικά σε κάθε σχεδόν βραδινή προβολή και αποδεικνύεται ως το αγαπημένο ραντεβού των Αλεξανδρουπολιτών.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση να γίνει και το τυπικό κομμάτι, να κατατεθεί από τον Δήμο στην ΚΛΑ, ως είθισται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, το παραχωρητήριο. Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί εδώ και τρεις περίπου μήνες και είναι η τελευταία εκκρεμότητα ώστε στη συνέχεια να είναι εφικτή η διαμόρφωση του χώρου ενόψει των θερινών προβολών.

Όλα αυτά, μαζί με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, θα συζητηθούν στην Τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της ΚΛΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

Με την αφορμή αυτή, συνομιλήσαμε με την πρόεδρο της Κ.Λ.Α. κα Σοφία Τερζούδη.

 

  • Σε λίγες ημέρες διεξάγεται η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΛΑ. Με τι θέματα και ποιο το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στα μέλη της Λέσχης τα οποία καλείτε να συμμετάσχουν;

Την Τετάρτη  27 Απριλίου στις 19.30 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης έχουμε την ετήσια Γενική Συνέλευση. Περιμένουμε τους φίλους και τα μέλη της ΚΛΑ για τον απολογισμό του 6μηνου που πέρασε, τον σχεδιασμό των δράσεων και των προβολών μας από εδώ και πέρα και τη λειτουργία μας στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Φλοίσβος». Στο πλαίσιο της καμπάνιας (+σύν) με την ΚΛΑ η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο, καλούμε τους φίλους και τα μέλη μας σε γνωριμία, συμμετοχή, συζήτηση και προτάσεις για τη  συνδιαμόρφωση του προγράμματός μας.

 

  • Φέτος η Κ.Λ.Α. επανήλθε στις χειμερινές προβολές και τα κινηματογραφικά αφιερώματα, μετά από  την υποχρεωτική αποχή λόγω covid 19. Πώς ήταν το κλίμα και η ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου;  

 Από τον περασμένο Νοέμβριο προβάλλουμε και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο μετά από απουσία 18 μηνών από τις χειμερινές αίθουσες. Με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid-19, οι θεατές ήρθαν και πάλι. Δώσαμε βαρύτητα στις προβολές χωρίς εισιτήριο και πιο συγκεκριμένα προβάλλαμε 19 ταινίες με ελεύθερη είσοδο. Είχαμε αφιέρωμα στο Νορβηγικό, τον Ισπανόφωνο  και το Γαλλόφωνο Κινηματογράφο, επιλογές και βραβευμένες ταινίες από το 44ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας καθώς και προβολές παιδικών και εφηβικών ταινιών.

 

  • Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας, πόσο και πώς επηρέασαν την λειτουργία της Λέσχης και τους στόχους που επιδιώκατε;

Μετά από 18 μήνες κατά τους οποίους προβάλλαμε μόνο τους θερινούς μήνες σε ανοικτό χώρο, και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του Φλοίσβου, επιστρέψαμε το Νοέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο. Με αίσθημα ευθύνης εφαρμόσαμε όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid 19, και μάλιστα αναστείλαμε τη λειτουργία μας για 2 εβδομάδες τον Ιανουάριο λόγω της επιβαρυμένης υγειονομικής κατάστασης. Τελικά, όταν η υγειονομική κατάσταση εξομαλύνθηκε, πραγματοποιήσαμε μία συνάντηση και ανοικτή συζήτηση , την οποία θέλαμε από καιρό να κάνουμε, με τους φίλους και τα μέλη με κύριο θέμα την επιλογή ταινιών και προτάσεων και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας μας. Πέρα από αυτό, στις 3 Απριλίου προβάλλαμε την βραβευμένη ταινία « Ντάνιελ  16» παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη κυρίου Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου , με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των θεατών στη συζήτηση  που ακολούθησε. 

  • Βρισκόμαστε στα μέσα Απριλίου και μετά το κλείσιμο των χειμερινών προβολών, ποια είναι τα σχέδια για το επόμενο διάστημα;  

Στη Γενική Συνέλευση θα ακούσουμε τις προτάσεις και θα συναποφασίσουμε τόσο τις  ταινίες όσο και τις  παράλληλες εκδηλώσεις τη θερινή περίοδο. Προγραμματίζουμε 5ήμερο αφιέρωμα στις ταινίες για εφήβους με παράλληλα σεμινάρια κατά τη διάρκεια του αφιερώματος με θέμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ.

 

  • Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης, από τη στιγμή που χώρος του θερινού κινηματογράφου «Φλοίσβος» έχει περάσει στα χέρια της ΚΛΑ, αγκάλιασε και στήριξε με την παρουσία του το όλο εγχείρημα. Τι να περιμένουν για το καλοκαίρι; Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός;

Από την ίδρυση του Φλοίσβου, όπως γνωρίζουμε όλοι,  η ΚΛΑ συμμετέχει θεσμικά στη λειτουργία του. Ο σχεδιασμός μας έχει ξεκινήσει, αλλά για την υλοποίηση του απαιτείται και η επίσημη παραχώρηση του χώρου, την οποία έχουμε αιτηθεί στις 31/12/21 και στις 6/4/22 και την οποία αναμένουμε. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μας παραχωρηθεί και επίσημα ο χώρος ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην προετοιμασία του για τη θερινή περίοδο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο