Η Κ.Λ.Α. προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ: “Πέντε σπασμένες κάμερες” 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το INSTITUT FRANÇAIS DE GRÈCE προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ: “Πέντε σπασμένες κάμερες” των Emad Burnat & Guy Davidi την  Δευτέρα 7/2 στις 20.15 και Τρίτη 8/2 στις 21.30 στο  Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Σύνοψη ταινίας

Ο Παλαιστίνιος αγρότης Εμάντ Μπουρνάτ έχει πέντε βιντεοκάμερες, και κάθε μια τους αφηγείται ένα κομμάτι της ιστορίας ενός χωριού που αντιστέκεται στην κατασταλτική πολιτική του Ισραήλ. Ο Εμάντ ζει στο Μπιλ’ίν, ένα χωριό δυτικά της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη.Με την πρώτη κάμερα καταγράφει πώς οι μπουλντόζες των Ισραηλινών ήρθαν και ξερίζωσαν τις ελιές το 2005.

Από το Μπιλίν περνάει και το τείχος Ισραήλ- Γάζας, που διαχωρίζει τους προωθούμενους ισραηλινούς οικισμούς από τους Παλαιστίνιους.

Τις πρώτες μέρες της αντίστασης ενάντια στους Ισραηλινούς εποίκους και τους μόνιμα παρόντες Ισραηλινούς στρατιώτες, γεννιέται ο τέταρτος γιος του Εμάντ, Tζιμπρίλ. Το πλάνα εναλλάσσονται ανάμεσα στο αγοράκι που μεγαλώνει, στις πολλές ειρηνικές πράξεις διαμαρτυρίας, και στη σταθερή πρόοδο των έργων οικοδόμησης του τείχους.

Άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και απ’ το Ισραήλ, προσφέρουν τη βοήθειά τους καθώς το κύμα αντίστασης μεγαλώνει, αλλά όταν η κατάσταση εντείνεται, θα γίνουν συλλήψεις και χωρικοί θα σκοτωθούν. Ο Εμάντ εξακολουθεί να καταγράφει τα γεγονότα, παρά τις ικεσίες της γυναίκας του που φοβάται για αντίποινα.

Γενική είσοδος: 3 ευρώ

info

Χώρα Παραγωγής:

Γαlλία-Ισραήλ-Παλαιστίνη

Έτος Παραγωγής: 2011

Διάρκεια: 90

Διακρίσεις:

Βραβείο Κοινού, Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής IDFA 2011

Βραβείο Σκηνοθεσίας Παγκόσμιου Κινηματογράφου, Κατηγορία Ντοκιμαντέρ Sundance FF 2012, Utah

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο