Η Αλεξανδρούπολη στην εποχή του κορωνοϊού: Μισοάδεια ναι, έρημη όχι

Κρατάει ακόμη ένα μέρος από την καθημερινή της κίνηση και «ζωντάνια» η Αλεξανδρούπολη, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού. Τις πρωινές ώρες, στο κέντρο της πόλης, στην οποία, δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα ακόμη, κυκλοφορούν κυρίως οχήματα επαγγελματικής χρήσης, υπηρεσίες κούριερ και delivery, όπως και αρκετά ΙΧ, σε πολλά από τα οποία, οι οδηγοί φορούν μάσκες.

Παρόμοια εικόνα και για όσους πεζούς κυκλοφορούν στο κέντρο, αρκετοί από τους οποίους φορούν γάντια ή/και μάσκες, προσπαθώντας να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές με ασφάλεια. Βασικός προορισμός, συνήθως, είναι το κοντινότερο σούπερ μάρκετ, το φαρμακείο ή κάποιο κατάστημα από αυτά που ακόμη είναι ανοικτά.

Παρά την όποια κίνηση, υπάρχουν ωστόσο στιγμές που κεντρικοί δρόμοι, όπως η Λεωφόρος Δημοκρατίας και η Βασιλέως Αλεξάνδρου, η άνοδος και η κάθοδος, δεν θυμίζουν σε τίποτα το πρωινό μίας συνηθισμένης καθημερινής ημέρας, όταν τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ, οι δημόσιες υπηρεσίες ήταν ανοικτά. Το «peak» της κίνησης καταγράφεται τις πρωινές ώρες και όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα, τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι αδειάζουν, τα οργανωμένα πάρκινγκ μένουν έρημα, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές επίσης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο