Γραπτός ΑΣΕΠ: Με απεριόριστες θέσεις και πτυχία η προκήρυξη!

Προ των πυλών είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Proson, η έκδοση της προκήρυξης του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού που θα υλοποιήσει το ΑΣΕΠ το 2023 για να καλύψει ένα μέρος των μόνιμων προσλήψεων του δημοσίου που έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του proson, η έκδοση της προκήρυξης μετατέθηκε για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός της Αρχής ήταν για το τέλος του Οκτωβρίου.

Τι είναι ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε τον Μάρτιο του 2022 την διεξαγωγή ενός γραπτού διαγωνισμού, μέσω του οποίου θα καλύπτεται ένα μέρος των μόνιμων προσλήψεων που έχει ανάγκη ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

Ο γραπτός αυτός διαγωνισμός θα διενεργείται σε πανελλαδικό επίπεδο κάθε δύο χρόνια και θα αφορά κυρίως απόφοιτους Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Όλα τα παραπάνω ήταν λίγο πολύ γνωστά από τον Μάρτιο. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν ότι η προκήρυξη δεν θα περιλαμβάνει ένα προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά θα είναι «ανοικτή» σε απεριόριστο πλήθος συμμετοχών.

Πώς θα γίνει αυτό; Είναι απλό!

Αφού ολοκληρωθεί ο γραπτός διαγωνισμός και ελεγχθούν τα γραπτά των υποψηφίων, το ΑΣΕΠ θα συντάξει δύο πίνακες κατάταξης οι οποίοι θα περιέχουν αποκλειστικά όσους έχουν πετύχει στον διαγωνισμό.

Ο πρώτος πίνακας θα αφορά απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και ο δεύτερος απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), που έχουν «πιάσει» τη βάση του διαγωνισμού.

Οι υποψήφιοι θα μπουν σε σειρά προτεραιότητας, αναλόγως της γραπτής τους επίδοσης (από την καλύτερη στην χειρότερη) και ίσως και ενός συστήματος μοριοδότησης κοινωνικών κριτηρίων. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αντλεί εργαζομένους για τα επόμενα δύο έτη (2023 και 2024), μέχρις ότου διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και καταρτιστούν νέοι πίνακες επιτυχόντων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του