Γ΄Εθνική: Έγιναν γνωστοί οι αντίπαλοι της Αλεξανδρούπολης FC και η σέντρα

Πότε ξεκινά το πρωτάθλημα – Η Γ’ Εθνική θα πραγματοποιηθεί με πέντε ομίλους την σεζόν 2022-2023

Κύβος ερρίφθη! Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της Τρίτης (1/11) αποφάσισε πέντε ομίλους των 14 ομάδων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου, ενώ οι πέντε πρωταθλητές θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια ανόδου μετά από ειδικό πρωτάθλημα που θα γίνει. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.
Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα ξεκινήσει στις 12-13 Νοεμβρίου. Θα διεξαχθεί σε πέντε ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η άνοδος στην Super League 2 θα κριθεί σε ειδικό πρωτάθλημα με συμμετοχή των πέντε πρωταθλητών της κανονικής περιόδου (θα προβιβαστούν οι τέσσερις πρώτοι).
-Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, τα γυναικεία πρωταθλήματα Α’ και Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν στις 19-20 Νοεμβρίου.

Με 14 ο 1ος όμιλος

Στις ομάδες από τις οποίες θα αποτελείται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής κατέληξε όπως όλα δείχνουν η ΕΠΟ που ξεκινά από την Αλεξανδρούπολη και πέρα από τις ομάδες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας περιλαμβάνει και τους 4 εκπροσώπους της ΕΠΣ Μακεδονίας φτάνοντας τον όμιλο μέχρι την Χαλάστρα. Αυτές θα είναι 14 στον αριθμό και θα γίνουν 15 σε περίπτωση που ο Πανδραμαϊκός δεν παίξει στην Super League 2, πράγμα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει καθώς υπάρχει αναμονή για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα μπούνε στην κλήρωση (η ημερομηνία της οποίας ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί) είναι οι εξής:

Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου
ΑΟ Καβάλα
Απόλλων Παραλιμνίου
Άρης Αβάτου
Θερμαϊκός Θέρμης
Ποσειδώνας Ν. Μηχανιώνας
Δόξα Δράμας
Νέστος Χρυσούπολης
ΠΟ Αλεξανδρούπολης
Ορφέας Ξάνθης – Γ.Σ. Ξάνθης
Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου
Βύρων Καβάλας
Καμπανιακός
Πανθρακικός

Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι η 13η Νοεμβρίου.

Αποδέχτηκε τη νέα πρόταση της ΕΡΤ και ξεκινά άμεσα η Super League 2!

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Super League 2. Αυτό αποφάσισε το ΔΣ της Τρίτης (01/11) και παράλληλα αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ για την υπογραφή νέας σύμβασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, με ψήφους 12 ναι – 7 όχι- 2 λευκά έγινε η αποδοχή της πρότασης της ΕΡΤ, ενώ με ψήφους 17 ναι – 4 όχι ψηφίστηκε η σέντρα ανεξάρτητα τηλεοπτικής σύμβαση. Τα 4 όχι ήταν από Χανιά, Ηρακλής Λάρισας, Απόλλων Σμύρνης, Αλμωπός Αριδαίας.

Η ΕΡΤ έχει κάνει γνωστό ότι το περσινό πριμ κατάταξης (1,2 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί με την υπογραφή της νέας σύμβασης και ήδη η διοργανώτρια θα στείλει επιστολή στη Δημόσια Τηλεόραση για την αποδοχή της προσφοράς. Αυτή προβλέπει συμβόλαιο 2.735.000 ευρώ και 600 χιλιάδες πριμ κατάταξης (300 χιλιάδες στις πέντε πρώτες ΠΑΕ του κάθε ομίλου). Κάθε ΠΑΕ, λοιπόν, αναμένεται να εισπράξει από το τηλεοπτικό συμβόλαιο 77.000 ευρώ. Άμεσα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα και εκεί θα ξεκαθαρίσει εάν κάποια ΠΑΕ που κλήθηκε από τις τελευταίες να συμμετάσχει, είναι έτοιμη. Εάν ζητηθεί αναβολή, τότε κάποια ματς θα οριστούν ημέρα Τετάρτη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του