Ευρωκοινοβούλιο: Αναγνώρισε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, καταδίκασε την FRONTEX

Το μεσημέρι της Τρίτης, στο Στρασβουργο, το Ευρωκοινοβούλιο αρνήθηκε να εγκρίνει την διαχείριση του οικονομικού απολογισμού της FRONTEX για το 2020 με ευρεία πλειοψηφία.

Με την απόφασή της, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αναγνώρισε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αιγαίο, καθώς με ευρεία πλειοψηφία εξέφρασε «την βαθιά της ανησυχία για τα όσα αποκάλυψε η έκθεση της OLAF» σύμφωνα με την οποία η μέχρι πρότινος διοικητική ομάδα της FRONTEX γνώριζε και στήριζε επαναπροωθήσεις και εν γενεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο που περνούν το Αιγαίο.
Το θέμα εισήλθε εκτάκτως χθες στην ημερήσια διάταξη, μετά από πρόταση της Ευρωομάδας της αριστεράς και συζητήθηκε αρχικά το βράδυ της Δευτέρας.
Η επίτροπος της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον, επανέλαβε πως «Η ΕΕ χρειάζεται μια ισχυρή FRONTEX που θα λειτουργεί σωστά και με θεσμικά αντίβαρα. Είναι σαφές ότι υπήρξε κακή συμπεριφορά και κακοδιαχείριση από την προηγούμενη διοίκηση που έχει βλάψει τον οργανισμό», τόνισε κατα τη συζήτηση της Δευτέρας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του