Ερώτηση ΚΚΕ στον Υπ. Άμυνας: «Ελλιπή τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στο στρατόπεδο Ζήση»

Ερώτηση προς τον  Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Γκιόκας σχετικά με τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης στο στρατόπεδο Ζήση στην Αλεξανδρούπολης και τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρεται:

«Στρατευμένοι με επιστολή τους επισημαίνουν τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, διότι πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα, το στρατόπεδό τους είναι σε καραντίνα αφού όπως είναι γνωστό έχει εντοπιστεί σε αυτό κρούσμα κορωνοϊού.

Τονίζουν ότι στο στρατόπεδο δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέτρα και μέσα, σχετικά με την προστασία των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης δεν είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τον καθορισμό και την προετοιμασία χώρων κατάλληλων για την παραμονή σε καραντίνα των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού που θα προσβληθεί από κορωνοϊό.

Στην επιστολή επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώροι που έκανε υπηρεσία ο φορέας, αντί να κληθεί επαγγελματικό συνεργείο για την απολύμανση των χώρων, η διοίκηση του στρατοπέδου επέλεξε η απολύμανση να γίνει από φαντάρους, με χρήση χλωρίνης και παρά τα ερωτήματα που υπήρχαν προς τη διοίκηση του στρατοπέδου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα, είδη καθαριότητας και ατομικών αντισηπτικών υλικών και να τηρούνται οι κανόνες αποφυγής συγχρωτισμού των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων;

Θα πάρει η κυβέρνηση τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει απολύμανση του στρατοπέδου από συνεργείο απολύμανσης;»

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο