Επιτακτική η κάλυψη των σοβαρών κενών στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Το πρόβλημα της ελλιπούς ιατρικής στελέχωσης και των άλλων υγειονομικών προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης και του νησιού γενικότερα, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ. ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου.

«Είναι επιτακτικό να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του ΚΥΣ, με προτεραιότητα στις θέσεις των ιατρών Γενικής Ιατρικής, Παιδίατρου και Χειρουργού. Η εντός των ημερών τοποθέτηση Παιδιάτρου με ΔΠΥ, δίνει μία προσωρινή λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης Παιδιάτρου για πάρα πολλά χρόνια, ενώ η πιθανή κάλυψη και της οργανικής θέσης μέσω της εν εξελίξει προκήρυξης, θα λύσει οριστικά το συγκεκριμένο πρόβλημα,» αναφέρει και προσθέτει: «Επιπλέον, θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του ΚΥΣ ώστε να συμπεριλάβει και έναν Καρδιολόγο οπωσδήποτε ( σύμφωνα με τον οργανισμό του Κ. Υ. Σαμοθράκης, υπ’αριθμ. 815/21.05.1999, δεν προβλέπεται θέση Καρδιολόγου), ενώ η πρόβλεψη για δύο ακόμη ιατρούς, έναν Ακτινολόγο – Ακτινοδιαγνώστη και έναν Μικροβιολόγο, όπως υπάρχουν σε πολλά Κέντρα Υγείας της χώρας αλλά και της 4ης ΥΠΕ, θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την παροχή υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και την αποφυγή μετακίνησης προς την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι προβληματική και ιδιαίτερα δυσχερής τους χειμερινούς μήνες.»

Τέλος επισημαίνει την ενίσχυση του Μικροβιολογικού εργαστηρίου, τόσο με εξοπλισμό για τη διενέργεια περισσότερων εξετάσεων όσο και με την αδιάλειπτη παροχή αντιδραστηρίων και αναλωσίμων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο