Επισφραγίστηκε η παραχώρηση του δημαρχείου του Διδυμοτείχου στο ΔΠΘ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την προσωρινή στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας.  Μάρης, Πρύτανης ΔΠΘ: Εγγύηση η επιλογή του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Επισφραγίστηκε το βράδυ τη Δευτέρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, η παραχώρηση του δημαρχείου της πόλης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την προσωρινή στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας. Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση που είχε ληφθεί το πρωί, στη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελος Συρίγο και με τη συμμετοχή του Πρύτανη, Φώτη Μάρη, του δημάρχου Διδυμοτείχου, Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και των επικεφαλής των παρατάξεων, να παραχωρηθεί το δημαρχιακό κτίριο στο Πανεπιστήμιο, ώστε, με διασφαλισμένη τη στέγαση του υπό ίδρυση τμήματος, να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες μεταφοράς των υπηρεσιών του δήμου και οι τεχνικές παρεμβάσεις στο δημαρχείο για τη διαμόρφωση των χώρων του, και μέχρι το φθινόπωρο να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η λύση που δίνεται χαρακτηρίζεται «προσωρινή», έως ότου κατασκευαστούν μόνιμες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, στην περιοχή του περιφερειακού, δίπλα στις νέες εργατικές κατοικίες. Όσον αφορά τον χώρο όπου θα μεταστεγαστούν τα Γραφεία, οι Υπηρεσίες και οι περίπου 40 υπάλληλοι του Δήμου, το θέμα θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια πρόταση που να φαίνεται πως προκρίνεται, παρότι έχουν ακουστεί ως πιθανοί χώροι η πρώην Δ. Ο. Υ. και η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου.

Ικανοποίηση δυο πρώην δημάρχων για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Δυο πρώην δήμαρχοι Διδυμοτείχου εξέφρασαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τους για την ομόφωνη απόφαση να παραχωρηθεί το Δημοτικό κατάστημα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ώστε να στεγασθεί προσωρινά το Τμήμα Ψυχολογίας. «Μετα από δυο χρόνια υπαναχωρήσεων, όπως αναφέρει ο Χρήστος Τοκαμάνης, ήρθε ο Υφυπουργός Παιδείας μετά από εντολή του Πρωθυπουργού και συμφωνήσαμε όλοι για την συγκεκριμένη παραχώρηση.»

Ο κ Τοκαμάνης αφού ευχαρίστησε για την παρουσία του Πρυτάνεως στην συγκεκριμένη συνάντηση ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ομαλά ώστε η πόλη να ανασάνει από την εξέλιξη αυτή. Ιστορική στιγμή για το Διδυμότειχο σύμφωνα και με τον πρώην δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη όπου οι αγώνες πολλών ετών όπως αναφέρει αναγνωρίζονται από το Αθηνοκεντρικό κράτος προσθέτοντας ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά να συνεχίσει για την δημιουργία και ενός άλλου τμήματος. «Από την αρχή επέμενα σε όλα τα ΔΣ και τις συναντήσεις τόνισε ότι θα γίνει η 5η έδρα στο Διδυμότειχο γιατί είχαν ωριμάσει οι συνθήκες»

Μάρης: Εγγύηση η επιλογή του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Ειδική αναφορά έκανε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ, Φώτης Μαρης σχετικά με το επίπεδο σπουδών που πρόκειται να έχει το νέο τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Η επιλογή ενός εμβληματικού χώρου υποδοχής όπως είναι το Δημαρχείο, αλλά και το υψηλό επίπεδο σπουδών που ήδη διαμορφώνεται,  δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες επιλογής μια σχολής που και ασφάλεια θα  παρέχει και ένα περιβάλλον που θα αντικατοπτρίζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι κρίσιμο ο κάθε γονέας να νιώσει σιγουριά για την επιλογή του Τμήματος αυτού , για την οποίο εγγυάται το ΔΠΘ μέσω της προσπάθειας που καταβάλει και η οποία θα ολοκληρωθεί σε βάθος χρόνου παρέχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις,  στελέχωση κ.α. στους φοιτητές που θα σπουδάσουν σε αυτό τονίζει με έμφαση ο κ Μάρης.

Ertnexs.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο