«Επιδημία» κλειστών καταστημάτων στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης

Της Κικής Ηπειρώτου

Για μήνες, ακόμη και χρόνια, μένουν ανοίκιαστα αρκετά καταστήματα στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης, κυρίως στην περιοχή του Φάρου. Τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες είναι κάτι παραπάνω από τσουχτερά, αφού κυμαίνονται από 2.500-4.000 ευρώ το μήνα.

«Τα ενοίκια αυτού του ύψους είναι απαγορευτικά» λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Νίκος Γεωργιάδης. «Τα ενοίκια, γενικώς, στην Αλεξανδρούπολη, σε ό,τι αφορά επαγγελματικούς χώρους, είναι περίπου 50% με 60% υψηλότερα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Ωστόσο, όπως τονίζει, «φταίει και το γεγονός ότι ο κόσμος στηρίζει την παραλία μας μόνο το καλοκαίρι. Ελπίζουμε πως η ανάπλαση που γίνεται στην περιοχή του Φάρου, θα συμβάλει στην τόνωση της κίνησης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για παράδειγμα, πιο κάτω, στις ταβέρνες, όπου έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα, η κίνηση είναι μεγάλη». Βεβαίως, και σε αυτά τα καταστήματα μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις επαγγελματιών που το χειμώνα τα βγάζουν δύσκολα πέρα και χρωστούν ενοίκια, ωστόσο υπάρχει ανοχή από τους ιδιοκτήτες, αφού γνωρίζουν πως θα πάρουν τα λεφτά τους μόλις ανοίξει ο καιρός.

Όπως παρατηρεί ο κ. Γεωργιάδης, σε πολλές περιπτώσεις, όταν ένας επαγγελματίας ενδιαφέρεται να επενδύσει σε κάποιο κατάστημα της παραλιακής, λόγω των ενοικίων και της μειωμένης κίνησης, θα αναγκαστεί να επιλέξει κάποιο κατάστημα του κέντρου, ίσως και με το ίδιο ακόμη ενοίκιο, αλλά με κίνηση 12 μήνες το χρόνο. Άλλωστε, είναι συχνό το φαινόμενο οι ιδιοκτήτες να προσαρμόζουν την τιμή του ενοικίου, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης που επιθυμεί να ανοίξει ο κάθε ενδιαφερόμενος. «Για ρούχα μπορεί να σου πει και 2.500 ευρώ το μήνα, ενώ αν ακούσει για καφέ, τότε το τίμημα ανεβαίνει πολύ», σχολιάζει ο ίδιος.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο