Ως τις 10 το βράδυ ανοιχτή η αγορά της Αλεξανδρούπολης

Και αυτό το καλοκαίρι τα εμπορικά καταστήματα στο  κέντρο της Αλεξανδρούπολης θα παραμένουν ανοιχτά για τους πελάτες τους από τις 7 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Το ωράριο αυτό εφαρμόστηκε και πέρσι και αποδείχθηκε πως εξυπηρετεί καλύτερα επαγγελματίες και καταναλωτές, μια και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προτεραιότητα έχουν… οι παραλίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης υπέβαλε το σχετικό αίτημα για την παράταση του ωραρίου στην αρμόδια Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα τέλη Απριλίου. Το ωράριο θα εφαρμόζεται από 1η Ιουνίου ως 31 Αυγούστου, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Επιδίωξη του Εμπορικού Συλλόγου είναι η δημιουργία ενός θερινού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου της Αλεξανδρούπολης, παραγωγικό και επωφελές για επιχειρήσεις, καταστηματάρχες, δημότες και επισκέπτες.

Όχι από το Εργατικό Κέντρο Έβρου

Η περιφέρεια, με τη σειρά της, ζήτησε τη γνωμοδότηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, το οποίο τοποθετήθηκε αρνητικά, καθώς έλαβε υπόψη του τις ομόφωνα αρνητικές αποφάσεις των Σωματείων – μελών του (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Ο ΕΡΜΗΣ» και Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου», τα οποία εκπροσωπούν περίπου 2.000 Εργαζομένους. «Απορρίπτουμε το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου γιατί είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις θέσεις και τις αρχές που επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε ώστε να υπάρχουν σταθερές εργασιακές σχέσεις (40ωρο, 8ωρο, 5ημερο) και να σταματήσει κάθε προσπάθεια για καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας καθώς και του ελεύθερου χρόνου», αναφέρονταν μεταξύ άλλων στις σχετικές αποφάσεις. Τελικώς, η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας, αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα και μετά από εκτενή συζήτηση, αποφάσισε, με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά να εγκρίνει το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου και να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων ως τις 10 το βράδυ.

Ποιες οδούς αφορά η παράταση του ωραρίου

Η απόφαση θα ισχύσει για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού περιλαμβάνοντας τις οδούς: Ιωακείμ Καβύρη από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου και 14ης Μαίου από την Λεωφόρο Δημοκρατίας έως το ύψος της οδού Ηρακλείου, περιλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ικτίνου, Περικλέους, Πατριάρχου Κυρίλλου, Ανδριανουπόλεως Εθνικής Αντιστάσεως, Φυλής, Ανατ. Θράκης, Βιζβίζη, Αίνου, Κων. Παλαιολόγου και Βενιζέλου καθώς επίσης και της οδού Λ. Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Νικ. Φωκά έως της οδού Τζαβέλα συμπεριλαμβάνοντας και όλες τις ενδιάμεσες οδούς Ψαρών, Σουλίου, Μεσολογγίου, Μιαούλη, Μπότσαρη, Μπουμπουλίνας Κύπρου, Διάκου, Κουντουριώτου και τις κάθετες οδούς σε αυτές όπως Ειρήνης και Δικαστηρίων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του