Εντυπωσίασε και στην Αθήνα το Σαμοθρακίτικο Χορωδιακό Σύνολο «Αρμονίας Γένεσις»

Από τις 15 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2022, το Χορωδιακό Σύνολο «Αρμονίας Γένεσις» του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης βρέθηκε στην Αθήνα, όπου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και άλλους φορείς πραγματοποίησε μια σειρά από παραστάσεις με ρεπερτόριο από την πλούσια μουσική παράδοση της Σαμοθράκης, αλλά και άλλων περιοχών (Κύπρος, Κάτω Ιταλία κλπ) καθώς και ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου το Φωνητικό σύνολο του συλλόγου μας, άνοιξε μια όμορφη εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Στοφόρου στον πολυχώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας ενώ στο τέλος συμπράξαμε με την παραδοσιακή χορωδία της Νέας Ιωνίας και τραγουδήσαμε μαζί κάλαντα Θράκης και πανελλήνια κάλαντα.
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου κλείσαμε την εκδήλωση της “Γυναικεία Λογοτεχνικής Συντροφιάς» στην απονομή διακρίσεων του 67ου διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης βιβλίων για παιδιά και νέους στον πολυχώρο του δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου. Το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε στη Μουσική Σχολή Εστουντιαντίνα, στο Γκύζη, με πρόσκληση της φίλης και εξαιρετικής μουσικού Βάσως Καρυώτη, όπου παρουσιάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και έπειτα απολαύσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο από τα μουσικά και χορωδιακά σύνολα της σχολής.
Την επόμενη μέρα Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ακολουθώντας την καταπληκτική διαδρομή του Παπαδιαμάντη στα στενά δρομάκια της Πλάκας, με οδηγό τον αγαπητό Κώστα Στοφόρο, τραγουδήσαμε καντάδες αναβιώνοντας την εποχή που ακουγόταν εκεί στην Πλάκα και παράλληλα μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη αφού συναντηθήκαμε και τραγουδήσαμε μαζί με την παραδοσιακή χορωδία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά με την αγαπημένη Kaiti Koullia .
Ήταν μια πανέμορφη μουσική περιπέτεια με πλούσιες μουσικές εμπειρίες, με πρόβες, παραστάσεις, συναντήσεις και συμπράξεις με άλλες παρόμοιες μουσικές ομάδες..! Όλα αυτά συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην ωρίμανση και εξέλιξη του νεοσύστατου φωνητικού συνόλου, από ανθρώπους που λατρεύουν το τραγούδι και τη χορωδιακή μουσική, τους απασχολεί σοβαρά η βελτίωση, η γνώση και η ερμηνεία, και δίνουν σ’ αυτό προσωπικό χρόνο για εξάσκησης και μελέτη..! Παράλληλα η ομάδα μας έγινε πρεσβευτής του νησιού μας στην πρωτεύουσα, συμβάλλοντας στη διάδοση του πλούσιου μουσικού της Σαμοθράκης μέσα από το συλλογικό τραγούδι.

Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης ”Αρμονίας Γένεσις”

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο