Εναλλακτικές προτάσεις είναι έτοιμος να παρουσιάσει ο Δήμαρχος Ορεστιάδας στον Υπουργό Μετανάστευσης

Ομοψυχία στο Δήμο Ορεστιάδας για το ΚΥΤ Φυλακίου

 Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, μπροστά στον πολύ δύσκολο, ομολογουμένως, αγώνα που έχουν να δώσουν για την ανατροπή της κυβερνητικής απόφασης για επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, ώστε να δέχεται μέχρι και 1.500 άτομα.

Στις 07/01/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ορεστιάδας για το θέμα των δομών φιλοξενίας στην κοινότητα Φυλακίου, ενόψει και της επίσκεψης Μηταράκη στο βόρειο Έβρο στις 16 Ιανουαρίου. Εντωμεταξύ, ο κ. Μαυρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, σημείωσε πως ο διάλογος με την τοπική κοινωνία δεν μπορεί να γίνει εάν πρώτα δεν μπει ένα “φρένο” στον σχεδιασμό που παρουσιάστηκε. «Δεν μπορείς να μιλάς για ειλικρινή διάλογο, “τρέχοντας” παράλληλα τις άλλες διαδικασίες…», σχολίασε συγκεκριμένα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως «αυτό το “φρένο” φαίνεται ότι θα μπει μέχρι τη συνάντηση, στην οποία ο δήμος είναι έτοιμος να παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια, ώστε να μη χρειαστεί επέκταση της δομής», όπως είπε.

Οι αποφάσεις των παρατάξεων

Μετά από συζήτηση του δημάρχου Ορεστιάδας με τους επικεφαλής των παρατάξεων, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1.ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

2.ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ

3.ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ:

α) ΟΡΙΣΜΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

β) ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 

Κική  Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο