Έκτακτες προμήθειες και μετακινήσεις προσωπικού στο ΠΓΝΑ

Ανακατατάξεις και ειδικές ρυθμίσεις φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού

Της Κικής Ηπειρώτου

Ανακατατάξεις στην οργάνωση και λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού. Με έκτακτες προμήθειες, μετακινήσεις προσωπικού και  προσαρμογή υπηρεσιών  στα νέα δεδομένα, το νοσηλευτικό ίδρυμα που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για την περιοχή της Θράκης, εξοπλίζεται και θωρακίζεται για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή αυτή πρόκληση.

Η αρχή έγινε με το άνοιγμα και των 16 κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, μετά την εξασφάλιση του εξοπλισμού και την εσωτερική μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, όπως γράψαμε χθες, τοποθετήθηκε έξω από τα επείγοντα ένας ειδικός οικίσκος,  ο οποίος θα λειτουργεί ως σημείο διαλογής για τα ύποπτα περιστατικά. Εκεί, ο κάθε πολίτης θα εξετάζεται σε πρώτο στάδιο, δίχως να χρειάζεται να εισέρχεται εντός του νοσοκομείου, προκειμένου να μειώνεται ο κίνδυνος τόσο έκθεσής του στον κορωνοϊό, όσο και μετάδοσής του, εφόσον νοσεί.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, το ΠΓΝΑ είναι πλέον σε θέση, από την περασμένη Δευτέρα, να διεκπεραιώνει τις εξετάσεις ανίχνευσης του κορωνοϊού, χωρίς να χρειάζεται να αποστέλλονται τα δείγματα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, πριν λίγες μέρες δόθηκε εντολή επισκευής 18 αναπνευστήρων, προκειμένου να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Ακόμη, με πρόσφατες αποφάσεις έγινε προμήθεια αντιδραστηρίων, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ σε έγγραφο της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης, με ημερομηνία 17/3/2020, εγκρίθηκε η ανάθεσης  προμήθειας/συντήρησης  ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού, «για την κατεπείγουσα κάλυψη του άμεσου κινδύνου από την εμφάνιση και  διάδοση COVID-19», δίχως  να αναφέρονται άλλες λεπτομέρειες.

Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, πέρα από τη σειρά προσλήψεων που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας, με απόφαση στις 18/3/2020 του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, εγκρίνεται η μετακίνηση δέκα υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης προς το ΠΓΝΑ,  «για την κάλυψη αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, λόγω ορισμού του ως  Νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19», όπως αναφέρεται. Πρόκειται κυρίως για ειδικότητες νοσηλευτικής, αλλά και για την ειδικότητα βοηθού ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, μαιευτικής και επισκεπτών υγείας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο