Έκτακτα μέτρα εφαρμόζουν τα φαρμακεία του Έβρου

Έκτακτα μέτρα στα φαρμακεία του Έβρου ισχύουν από χθες και εφαρμόζονται από τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) για την κήρυξη πανδημίας.

Τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν άμεσα για ΟΛΑ τα φαρμακεία του Έβρου:

  1. Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
  2. Συχνός αερισμός του χώρου
  3. Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου, με την είσοδο 2-3 ατόμων το πολύ, διατηρώντας απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου μεταξύ τους.
  4. Αποφυγή μετρήσεων πίεσης, σακχάρου, διενέργεια ενέσεων, κλπ, ώστε να διατηρηθεί η απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρου μεταξύ τους
  5. Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων του φαρμακείου (πατώματα, πάγκοι, κλπ).
  6. Τοποθέτηση πλεξιγκλάς ή άλλου υλικού στον πάγκο του φαρμακείου, για όποιον το θεωρεί σκόπιμο (όπως τα γκισέ των τραπεζών).

Ανοιχτα τα φαρμακεία σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας

 «Τα φαρμακεία θα παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο μας απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Για τον λόγο αυτό προχωρούμε στη λήψη των παραπάνω μέτρων που σας κοινοποιούμε, αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία» τονίζει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο