Έκκληση γιατρών: Μεγάλη ανάγκη για αίμα στα νοσοκομεία μας                                     

Το SMS στο 13033 που πρέπει να στείλουν οι αιμοδότες – Επανέναρξη αιμοληψιών στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης

 Μεγάλη ανάγκη για αίμα υπάρχει αυτήν την στιγμή στα νοσοκομεία, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και καλεί τους πολίτες να μην αμελούν την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ο πολίτης επικοινωνεί με το τμήμα Αιμοδοσίας ενός νοσοκομείου και κλείνει συγκεκριμένο ραντεβού (ημέρα και ώρα) ώστε να γίνει η αιμοδοσία χωρίς να συγχρωτιστεί και χωρίς αναμονή.

Όταν έρθει εκείνη η ημέρα, στέλνει ένα SMS στο 13033 που θα έχει ως εξής:

4 ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Επίσης ως είθισται, πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ για την είσοδο σε νοσοκομείο πρέπει να φέρει και ιατρική (όχι πάνινη) μάσκα.

«Η διαδικασία δεν είναι ως εκ τούτου περίπλοκη και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την συνέχιση της προσφοράς αίματος από τακτικούς ή περιστασιακούς αιμοδότες.

Ειδικά δε αυτήν την περίοδο, που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, η ανάγκη για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερη», τονίζει ο ΠΙΣ.

Επανέναρξη αιμοληψιών στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης

Η μετάγγιση αίματος και παραγώγων του είναι απαραίτητη για να κερδίσουν τον αγώνα για ζωή πολλοί συνάνθρωποί μας. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει. Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του  Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης  για να διευκολύνει τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα  δημιούργησαν αίθουσας αιμοδοσίας στο χώρο που προορίζεται για την λειτουργία της πινακοθήκης του δήμου μας. Βρίσκεται στο χώρο που ήταν η παλιά βιβλιοθήκη στην οδό Τζαβέλλα 6  (το δρόμο που οδηγεί από τη λεωφόρο Δημοκρατίας προς την πλατεία Ελευθερίας και το σιδηροδρομικό σταθμό στο λιμάνι)

Οι υπηρεσίες αιμοδοσίας λαμβάνουν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του  νέου ιού SARS-CoV-19  και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών.

Σας περιμένουμε όλους τους τακτικούς αιμοδότες, αυτούς που ξεχάστηκαν και αυτούς που θέλουν να δώσουν για πρώτη φορά, στο χώρο της νέας πινακοθήκης, τις καθημερινές από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Παράλληλα θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της Αιμοδοσίας εντός του νοσοκομείου.
Η έναρξη αιμοληψιών θα γίνει την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

ΩΡΑΡΙΟ ΑΙΜΟΛΗΨΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

8.30-14.30 όλες τις ημέρες εκτός Σαββάτου

17.30-20.30 Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή, Αργίες

ΝΕΑ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

8.30-14.00 όλες τις καθημερινές και το Σάββατο

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο