Εφαρμογή για όσους πηγαίνουν ανάποδα στην Εγνατία εξήγγειλε η “Εγνατία Οδός”

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αντώνης Πασχάλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εγνατίας Οδού για το φλέγον θέμα που απασχολεί όλους τους Εβρίτες (και όχι μόνο) και έχει να κάνει με την κίνηση των διακινητών και τους επικίνδυνους ελιγμούς πάνω στην Εγνατία.

«Με την αναστροφή των διακινητών πάνω στην Εγνατία συμβαίνουν πράγματα για τα όποια κανένας αυτοκινητόδρομος δεν έχει σχεδιαστεί και προβλεφθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Εγνατία Οδός – αναφέρει – συνεργάζεται με της αστυνομικές αρχές για την πάταξη και έλεγχο του φαινόμενου, έχει πυκνώσει της περιπολίες τεχνικής αστυνόμευσης. Έχουμε δώσει εντολή να λειτουργήσει μια εφαρμογή κάτι αντίστοιχο με την εφαρμογή 112 που θα έχει όμως πιο γρήγορη και άμεση ανταπόκριση, που θα ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό τους για τα έκτακτα συμβάντα τους διερχομένους οδηγούς, μια εφαρμογή που θα λειτουργήσει πιλοτικά τους επομένους μήνες και ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα την επομένη περίοδο, είναι κάτι πρωτοποριακό που η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε έχει επενδύσει σε αυτή την καινούρια

Ο κ. Πασχάλης συνεχίζοντας επισημαίνει: «Από κει και πέρα, για διάφορα τεχνικά μέτρα αποτροπής που ακούγονται και γράφονται, δεν μπορούν να εφαρμοστούν, γιατί είναι παράνομα. Ο,τιδήποτε μπαίνει πάνω στο δρόμο πρέπει να περιγράφεται από τον Κωδικό Οδικής Κυκλοφορίας συμφώνα με την υπαρκτή νομοθεσία. Κανένα τέτοιο εγκάρσιο μετρό δεν μπορεί να τοποθετεί σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο εθνικό η σε δρόμο επαρχιακού δικτυού. Όλα αυτά που λέγονται δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστούν- πουθενά στον κόσμο δεν έχουν εφαρμοστεί – γιατί εκτός από παράνομα είναι και πολύ επικίνδυνα».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του