Δύο ταινίες από τον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο προβάλλει σήμερα η Κ.Λ.Α.

 Με δύο ταινίες συνεχίζεται σήμερα το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Στο Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει δύο ταινίες, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Η περίληψη των ταινιών:

20.00: La lengua de las mariposas (Η γλώσσα της πεταλούδας)

José Luis Cuerda, 1999, 96’.

Με τους: Manuel Lozano, Fernando Fernán Gómez, Uxía Blanco. Βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας γραμμένα το 1996, η ταινία του Χοσέ Λουίς Κουέρδα, αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του ’36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.

 21.45 :Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός (Ισπανία, 2015, 94’). Κωμωδία της Λετίθια Ντολέρα, με τους Λετίθια Ντολέρα, Μανουέλ Μπούρκε, Ζόρντι Λιοντρά, Σίλβια Μουντ, Μίκι Εσπαρμπέ, Αλεχάντρα Χιμένεθ κ.α.

Η Μαρία ντε λας Μοντάνιας είναι μια τριαντάρα, στην οποία η ζωή δεν χαμογελά. Είναι άνεργη και μόνη, της έκαναν έξωση και ζει μακριά απ’ την οικογένειά της. Σε μια συνέντευξη την ρωτούν τι είδους άνθρωπος είναι και τότε αντιλαμβάνεται ότι δεν πληροί καμμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πέφτει με τα μούτρα ώστε να γίνει ακριβώς αυτό: φυσιολογικός άνθρωπος.

Γ.Π.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο