Δήμος Ορεστιάδας: Ξεκινούν 10 νέα έργα, ύψους 1,4 εκ ευρώ

Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα έργα μέσω Leader, για φορείς, συλλόγους, ιδιώτες

Της Κικής Ηπειρώτου

Μία τονωτική «ένεση» για την τοπική οικονομία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η υλοποίηση 10 έργων στο Δήμο Ορεστιάδας, μέσω του προγράμματος Leader, οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν χθες. Πρόκειται για δέκα έργα, συνολικού ύψους 1,4 εκ ευρώ, που αφορούν παρεμβάσεις όπως η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στα Ρίζια (510 χιλ ευρώ), η δημιουργία παιδικών χαρών σε Πεντάλοφο και Πλάτη (212 χιλ ευρώ), ο σχεδιασμός και λειτουργία υπηρεσιών τηλεϊατρικής (64 χιλ ευρώ) κ.ά.

Οι συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων, που έχουν χρόνο αποπεράτωσης από 6 ως 12 μήνες, υπεγράφησαν χθες από τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου Γιάννη Περιστεράκη. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση μίας σειράς έργων που θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα πολλών κατοίκων του Δήμου, τονίζοντας πως στη δύσκολη αυτή συγκυρία, μέσα από τα έργα αυτά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα «ανασάνουν» ως ένα βαθμό.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Περιστεράκης,  θα προχωρήσει η  υπογραφή συμβάσεων και για άλλα έργα που εντάχθηκαν στο Leader, με δικαιούχους άλλους φορείς και συλλόγους της περιοχής. Επιπλέον, σε λίγες εβδομάδες   θα γίνουν γνωστά  τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των 21 προτάσεων που κατέθεσαν ιδιώτες, οι οποίες αφού αξιολογηθούν και πάρουν το «οκ», στη συνέχεια θα λάβουν το ποσό χρηματοδότησης που τους αναλογεί, ώστε να ξεκινήσουν την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του