efhmerida1

Διδυμότειχο: έτοιμο στο τέλος Αυγούστου το υπό διαμόρφωση τμήμα Ψυχολογίας

Στα τέλη Αυγούστου ή τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το πρώην δημαρχείο Διδυμοτείχου, μέσα στο οποίο ήδη γίνονται οι εργασίες από τον ανάδοχο, για τη διαμόρφωση του κτιρίου σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν το νεοσύστατο τμήμα Ψυχολογίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, επεσήμανε ότι «όλα γίνονται εντός χρονοδιαγράμματος, οι εργασίες προχωρούν χωρίς προβλήματα και το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου το πανεπιστήμιο θα μπορεί να ξεκινήσει την εγκατάσταση του εξοπλισμού του και να κάνει τις διαρρυθμίσεις που θέλει, ώστε στις 3 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και επίσημα τα μαθήματα».
Ο ίδιος εξήγησε πως οι εργασίες που γίνονται στο πρώην Δημαρχείο δεν είναι «βαριές ή χρονοβόρες», καθώς το κτίριο, «που με θάρρος ο δήμος παραχώρησε στο πανεπιστήμιο, είναι ένα πλήρως λειτουργικό και όμορφο κτίριο», εντός του οποίου, οι εργασίες που γίνονται αφορούν τις καθαιρέσεις κάποιων μεσοτοιχιών σε χώρους που λειτουργούσαν ως γραφεία, ώστε να δημιουργηθούν 2-3 επιπλέον αίθουσες εργαστηρίων, ανακαινίζονται οι τουαλέτες, γίνονται ελαιοχρωματισμοί και ανανεώνονται οι καλωδιώσεις των δικτύων. «Μιλάμε για lifting και όχι για βαριές εργασίες», σχολίασε ο κ. Χατζηγιάννογλου, δηλώνοντας απόλυτα βέβαιος ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί και στους 106 εισακτέους του Τμήματος Ψυχολογίας Διδυμοτείχου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά θα παραμείνουν και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Διδυμότειχο».
Το υψηλό ενδιαφέρον που υπήρξε για το τμήμα κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, από 1200 παιδιά από όλη την Ελλάδα, «δίνει αισιοδοξία και καλή ψυχολογία στην τοπική κοινωνία, που ελπίζει ότι η παρουσία των φοιτητών θα βοηθήσει τον τόπο κοινωνικά και οικονομικά».
Πηγή: ert orestiados – Χρυσούλα Σαμουρίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης-Βασικός Μέτοχος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr