Διανομείς: Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης λέει όχι στην εργασία των διανομέων στις θερμές ώρες της ημέρας λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που επικρατούν εκείνες τις ώρες.

“Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα” λένε σε ανακοίνωσή τους και καλούν τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών και των ψηφιακών πλατφορμών και να αρνηθούν την εργασία τις μεσημβρινές ώρες. Παράλληλα καλούν και την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

“Δεν δουλεύουμε υπό συνθήκες καύσωνα!

Ξεκινάει από την Πέμπτη το κύμα καύσωνα το οποίο σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων 35 περίπου χρόνων!

Δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ).

Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά!

Ωστόσο δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους  να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών, όπως και των ψηφιακών πλατφορμών που πριμοδοτούν την εργασία τις μεσημεριανές ώρες.

Να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία στις ώρες που επικρατεί καύσωνας (+38οC) και να ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508, ώστε να απαντήσουμε συλλογικά στις εγκληματικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες!”

Οι συνάδελφοί τους στην Αλεξανδρούπολη τι σκέφτονται άραγε;

Πηγή: rthess.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο