Διάγγελμα Μητσοτάκη : Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμα – Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σε φάσεις

Η μάχη κερδήθηκε αλλά ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες ενόψει του Πάσχα.

Σε διάγγελμά του, σήμερα (Δευτέρα) ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για δεύτερο κύμα επιδημίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ προανήγγειλε πως η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να οδηγήσει σε πισωγύρισμα και σημείωσε ότι απώλειες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία για τον τρόπο που εξελίσσεται η κατάσταση στη χώρα.

Επισήμανε, δε, ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά. Τόνισε ότι θα έρθει η ανάκαμψη το 2021, επειδή «διαθέτουμε αξιοπιστία και σοβαρότητα» σημειώνοντας ότι «δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα. Για να έχουμε μέρισμα στην ανάκαμψη που θα ακολουθήσει».

Έκτακτο επίδομα σε ανέργους

Ωστόσο, η είδηση από το διάγγελμα ήταν η ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ προς τους μακροχρόνια ανέργους.

Επίσης, υποστήριξε πως ένα νέο σύστημα υγείας στήνεται ήδη. Δήλωσε μάλιστα, πως αυτό το διάστημα έγιναν «όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες». Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε προσωπικά για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας και πως θα προστεθούν εκατοντάδες κρεβάτια.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο