Διάγγελμα Μητσοτάκη: “Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο αλλά όχι ανίκητο εχθρό”

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό. Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, προειδοποιώντας για μια δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας, σημειώνοντας όμως, ότι ο “εχθρός δεν είναι ανίκητος” και ζήτησε από όλους τους πολίτες αυστηρή τήρηση των μέτρων που βρίσκονται σε εφαρμογή.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και νέα περιοριστικά μέτρα και ανέφερε ότι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται» ενώ έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις «να μην κάνουν απολύσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο μέτωπο της Υγείας κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2000 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ αναφέρθηκε και στα νοσοκομεία που μπαίνουν στη μάχη. “Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την προσπάθεια που κάνουν.

“Δεν σας αξίζει μόνο ενα χειροκρότημα, αλλά και κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι’αυτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, εξήγγειλε επίσης αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις και σημείωσε ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα στήριξης.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να μείνουν σπίτι μόνοι αλλά όχι μοναχικοί, απομονωμένοι αλλά όχι αποξενωμένοι και επανέλαβε ότι όποιοι δεν πειθαρχήσουν αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους τους, θα υποστούν τις συνέπειες..

“Όσοι φέρονται ανεύθυνα και όσοι διασπείρουν ανυπόστατες φήμες, θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Πρώτος και μόνος λόγος ανήκει στους γιατρούς και την πολιτεία”.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε και νέα περιοριστικά μέτρα και ανέφερε ότι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται» ενώ έκανε έκκληση στις επιχειρήσεις «να μην κάνουν απολύσεις».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου», ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Να σωθούν οι θέσεις εργασίας

Οπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται: O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων».

Σημείωσε ακόμη ότι «νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας» και ότι «συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο