Διαδικτυακή κόντρα για τη μεταφορά της καρναβαλικής παρέλασης στις Φέρες

Της Κικής Ηπειρώτου

Πικρίες, αντιπαραθέσεις και μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να μη διοργανώσει φέτος την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Δήμου στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στις Φέρες.

Ο ομολογουμένως επιτυχημένος θεσμός, που τα τελευταία 7 χρόνια αποτελούσε το επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων της Αλεξανδρούπολης, με χιλιάδες, μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες και θεατές, από φέτος μεταφέρεται στις Φέρες, εκεί όπου ανήκει, όπως λένε οι υπέρμαχοι αυτής της απόφασης…

Πικρία Βραχιόλογλου

Η «ψυχή» της διοργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Βραχιόγλου, ανέβασε στο λογαριασμό του στο fb, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, το παρακάτω μήνυμα:

«Οι πολιτιστικές θεματικές ενότητες σε ένα Δήμο πρέπει να αποτελούν μοχλό ανάπτυξης , επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Η δημιουργία μιας θεματικής ενότητας βασίζεται κυρίως στην ιστορία, στη θρησκεία, στα ήθη και έθιμα ενός λαού και ενός τόπου.

Βασικοί στόχοι των πολιτιστικών θεματικών ενοτήτων είναι η διατήρηση του πολιτιστικού χαρακτήρα, η ψυχαγωγία του ντόπιου δημότη και η προσέλκυση επισκεπτών που θα τονώσουν την τοπική οικονομία σε νεκρές περιόδους της χρονιάς όπως είναι οι χειμωνιάτικοι μήνες στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Μετά λύπης πληροφορήθηκα το πρωί ότι η Αποκριάτικη παρέλαση που έγινε θεσμός στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης τα τελευταία 7 χρόνια καταργείται και γίνεται μια προσπάθεια μεταφοράς της, στην πόλη των Φερών.

Μια παρέλαση που γινόταν πάντα το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς στο αποκορύφωμα του γλεντιού και του ξεφαντώματος, μια παρέλαση που πλημμύριζε την Αλεξανδρούπολη κάθε χρόνο με πάνω από 7000 κόσμο, με 1600 καρναβαλιστές μικρούς και μεγάλους να είναι παρόντες εκεί για να διασκεδάσουν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια.

Κυρίες και Κύριοι της νέας Δημοτικής Αρχής αυτές οι προσπάθειες θεματικών ενοτήτων είναι συλλογικές , άνθρωποι από κάθε ομάδα, φορέα, σύλλογο και από όπου πηγάζει ο εθελοντισμός κυρίως έχουν εργαστεί, έχουν θυσιάσει χρόνο, έχουν δαπανήσει ενέργεια, έχουν μοιράσει ενθουσιασμό, έχουν χρωματίσει αυτήν την Πόλη με τα χαμογελά τους. Αυτούς απογοητεύετε με αυτή την συμπεριφορά.

Ότι χτίσαμε σε εφτά χρόνια το γκρεμίζετε σε εφτά μήνες ….θα έπρεπε να εξελίξετε, να αναπτύξετε και να βελτιώσετε τους θεσμούς αυτούς με γνώμονα την περιφερειακή συνείδηση.

Εύχομαι να αναθεωρήσετε γρήγορα και να μπορέσετε να μοιράσετε χαμόγελα στον κόσμο γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο πρώην αντιδήμαρχος και «ψυχή» της διοργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Βραχιόγλου (στη φωτο με τον Τόνυ Σφήνο) αντέδρασε για την επιλογή των Φερών
Μπαμπούρα: «Μάλλον δεν θεωρείτε τη δημοτική ενότητα Φέρων σπίτι σας»

Με δημοσίευση, πάλι μέσω fb, η συνεργάτιδα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Κρίστα Μπαμπούρα, απαντά σε κάθε σημείο της ανάρτησης Βραχιόλογλου.

Μεταξύ άλλων, η ίδια υπενθυμίζει πως «το 2011 κάναμε μια συνάντηση όλοι μαζί οι φορείς του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το καρναβάλι. Τότε εμείς σαν σύλλογος καρναβαλικός και ο μοναδικός σε όλο τον Ν. Έβρου, σας κάναμε μια πρόταση να γίνει στην Πόλη ένα μεγάλο νυχτερινό πάρτι στο κέντρο και να δουλέψουν όλα τα μαγαζιά της πόλης, κάτι που το ξεκίνησε πρόσφατα η Κομοτηνή με μεγάλη επιτυχία, εσείς δεν το θέλατε και επιμένατε να κάνετε παρέλαση. Μας υποσχεθήκατε ότι θα έχει μορφή βόλτας και μόνο για δημοτικά σχολεία της πόλης!!  Ήρθαμε σαν σύλλογος και σας βοηθήσαμε την πρώτη χρόνια φέρνοντας μάλιστα και ένα άρμα μεγάλο, περιμένοντας ότι θα εκτιμηθεί και ότι θα ενισχυθεί, από την μαμά Αλεξανδρούπολη, η δική μας καρναβαλική παρέλαση που προϋπήρχε 20 χρόνια πριν !!! ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ !!!!!!!!»

Επιπλέον, αναφερόμενη στο καρναβάλι των Φερών, σημειώνει πως «υπήρχε, θα το λέω συνεχώς, στο σπίτι μας – σας, όλων των δημοτών, παρέλαση και γλέντι, αλλά μάλλον δεν θεωρείτε την δημοτική ενότητα Φερών σπίτι σας, όπως αντιθέτως κάνουμε εμείς για την Αλεξανδρούπολη που την θεωρούμε δικό μας κομμάτι και την σεβόμαστε απόλυτα, χωρίς ποτέ να κλέψουμε καμία εκδήλωση» και συμπληρώνει: «Εσείς κύριοι με την απόφαση να κάνετε παρέλαση πριν 7 χρόνια, δεν σεβαστήκατε τους συλλόγους, τους ανθρώπους, τους μαθητές, τους εθελοντές της δημοτικής ενότητας Φερών; Αυτούς τους εθελοντές, που με 6.000 χιλ ευρώ (ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ 10.000 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΝ 5.000 – 7.000 ΧΙΛ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ) έκαναν καρναβαλική παρέλαση με 7 άρματα και 400 Καρναβαλιστές ( από όλη την Θράκη ), 300 μαθητές !!!!!!!! Δεν είμαστε 50.000 χιλ κάτοικοι αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και αγαπάμε και τον διπλανό μας».

Τέλος, στην αναφορά του κ. Βραχιόλογλου πως «ό,τι χτίσαμε σε εφτά χρόνια το γκρεμίζετε σε εφτά μήνες», η κα Μπαμπούρα αναφέρει: «Ο,τι χτίσαμε σε 20 χρόνια μας το γκρεμίσατε χωρίς κανένα σεβασμό στην ιστορία που κουβαλούσε και κουβαλάει το καρναβάλι των Φερών», ενώ επισημαίνει πως η απόφαση της δημοτικής αρχής «δεν σβήνει κάτι, αλλά σέβεται την ιστορία και τη μικρή δημοτική ενότητα που έχει ανάγκη την οικονομική ενίσχυση της μαμάς Αλεξανδρούπολης και το ενισχύει…  Ακόμη και τώρα διαχωρίζετε την Αλεξανδρούπολη από την δημοτική ενότητα Φερών!!!

Σέβομαι τον γείτονα και αγαπώ τον συμπολίτη μου σε όλο τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την ιστορία του κάθε χωριού τα ήθη και τα έθιμα».

Επιπλέον, η κα Μπαμπούρα, σε άλλη ανάρτησή της, ζητά την άποψη του πρώην Αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση για την εξ ολοκλήρου μεταφορά των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Δημοτική Ενότητα Φερών…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο