Χαρδαλιάς: Παράταση 14 ημερών για τα περιοριστικά μέτρα

Μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/08) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, επίσης, παράταση των ακόλουθων μέτρων για 14 μέρες ακόμη:

  • τήρηση αποστάσεων, αριθμός πελατών στα καταστήματα εστίασης
  • υποχρεωτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός των γυμναστηρίων και των χώρων εστίασης για τους πελάτες
  • μέτρα σε παραλίες (απόσταση ομπρελών, αριθμός λουόμενων)
  • μέτρα σε εκκλησίες και κάθε τόπο λατρείας, απαγόρευση λιτανειών
  • αναστολή πανηγυριών και κάθε δημόσιας εκδήλωσης με όρθιους
  • τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ
  • αναστολή επισκεπτηρίων σε κλειστές δομές και νοσοκομεία καθώς και προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων
  • αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως ΚΑΠΗ, τυχερών παιγνίων, ντισκοτέκ

Η κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, να παρατείνει για δύο εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα που ήδη ισχύουν σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Χαλκιδική και Χανιά.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής βρίσκονται οι εξής περιοχές: Οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας, οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Στις περιοχές της Ζακύνθου και της Λέσβου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Επιπλέον, η Ελλάδα θα σταματήσει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 31ης Αυγούστου να δέχεται αεροπλάνα που προέρχονται από την Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, απο τα τρία αεροδρόμια που υπάρχουν εκεί, ενώ θα εξεταστεί η πολιτική της χώρας για τα υπόλοιπα αεροδρόμια της Ισπανίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού σημείωσε ότι “όλοι μας έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της κοινής προσπάθειας”, έδωσε έμφαση στην ατομική ευθύνη, αναφέροντας ως παράδειγμα μερικά περιστατικά που άτομα θετικά στον κορονοϊό δεν τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο