Χαρδαλιάς: Μπαίνει σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Ο Δήμος Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Έχει διαπιστωθεί υψηλός κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή, με εννέα διαπιστωμένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, την Τετάρτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η περιοχή μπαίνει σε καραντίνα και επιβάλλεται ολική απαγόρευση στους κατοίκους της κοινότητας Εχίνου και των χωριών που περιλαμβάνει.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αναλάβει την τροφοδοσία τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός από τα 9 κρούσματα των τελευταίων ημερών, την επεξεργασία των στοιχείων και τη μαθηματική ανάλυση των αρμόδιων επιτροπών κρίθηκε επιβεβλημένη η συγκεκριμένη απόφαση.

Η κατάσταση στην Ξάνθη

Τo πρώτο θύμα του κορωνοϊού καταγράφηκε και στην Ξάνθη. Πρόκειται για έναν 77χρονο από τον Εχίνο Ξάνθης ο οποίος είχε σοβαρά άλλα προβλήματα υγείας και κατέληξε την Τρίτη στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου είχε διακομιστεί.

Το τεστ για τον κορονοϊό έγινε στον ηλικιωμένο έγινε πριν το θάνατο καθώς υπήρξε συσχέτιση και με άλλα κρούσματα στον οικισμό και το αποτέλεσμα ήρθε μετά το θάνατο, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο